Dieta Keto si Fasolea

Cuprins

Poți mânca fasole pe keto? Continuă să citești pentru a afla!

Fasolea este bogată în proteine, vitamine și minerale. Cu toate acestea, ele oferă și o mulțime de carbohidrați! Așadar, dacă puteți mânca fasole în dieta keto depinde dacă conținutul lor de carbohidrați este suficient de scăzut pentru a le putea încadra în macros în timp ce rămâneți în cetoză (adică starea în care organismul dvsfolosește grăsimile ca combustibil mai degrabă decât carbohidrații).

Putem consuma fasole in timpul dietei keto?

Conținutul de carbohidrați al diferitelor tipuri de fasole – de la cea mai mică fasole verde, trecând prin fasolea roșie, neagră și pinto până la soia și fasolea boabe – variază foarte mult. În general, cu cât fasolea este mai mică,cu atât mai mare este conținutul de proteine. De regulă, fasolea roșie are mai mulți carbohidrați decât cea verde, care are mai mulți decât cea neagră sau pinto. Fasolea de rinichi este, de asemenea, mai bogată în carbohidrați în comparație cu fasolea mai mică, cum ar fi lintea și mazărea verde (care pot fi consumate liber pe keto).

Fasolea conține cantități semnificative de fibre alimentare – între 18 și 25grame la 100 de grame de fasole gătită. Fibrele alimentare sunt digerate doar parțial de către organism, ceea ce înseamnă că acești carbohidrați au un impact mai mic asupra nivelului de zahăr din sânge în comparație cu carbohidrații obișnuiți consumați sub formă de alimente.

Prin urmare, leguminoasele precum fasolea nu cauzează, de obicei, prea multe probleme pentru cei care urmează o dietă săracă în carbohidrați (careinclude populara dietă ketogenică) sau chiar o dietă paleo. Totuși, există câteva excepții; de exemplu, boabele de soia fierte conțin aproape 50 de grame de carbohidrați net la 100 de grame!

Important este să fiți atenți la aportul zilnic de carbohidrați și la toleranța la carbohidrați. Pentru multe persoane care urmează o dietă keto, se aplică aceleași reguli ca și pentrucei care urmează o dietă paleo – carbohidrații ar trebui să fie menținuți sub 50 de grame pe zi.

De exemplu, dacă aportul zilnic de carbohidrați este de 50 de grame, puteți avea până la două treimi din caloriile zilnice din legume. Pentru a calcula numărul de calorii de care aveți nevoie într-o zi, există diverse instrumente disponibile gratuit pe internet. Vă recomandămfolosind Calculatorul Keto, care se bazează pe recomandările Institutului de Medicină.

Odată ce vă cunoașteți necesarul zilnic de calorii, folosiți acest ghid pentru a vă ajuta să înțelegeți câte grame de carbohidrați nete sunt în diferite tipuri de fasole:

Fasole verde – 15 g la o porție de 100 g / 3,5 oz. Prin urmare, aproximativ 6-7grame per porție de 100 g/3,5 oz

Fasole roșie, portocalie și galbenă – 9 g la 100 g/ porție de 3,5 oz. Prin urmare, aproximativ 4 grame la 100 g/3,5 oz porție

Linte – 7-9 g per 100 g/ porție de 3,5 oz. Prin urmare, aproximativ 2-3 grame per porție de 100 g/ 3,5 oz

Fasole neagră – 6 g la 100 g/3.5 oz porție, deci aproximativ 2-2.5 grame de carbohidrați nete la 100 g/3.5 oz porție

Fasole Pinto – 6 g la 100 g/3.5 oz porție, aproximativ aceeași cantitateca fasole neagră

Fasole de soia – 9 g la 100 g/3.5 oz de porție, deci aproximativ 3-4 grame de carbohidrați net la 100 g/3.5 oz de porție

Fasole de rinichi – 7 g la 100 g/3,5 uncii de porție, deci aproximativ 2-2,5 grame de carbohidrați net pe 100 g/ porție de 3,5 oz

Fasole Lima (fasole cu unt) – 6 g la o porție de 100 g/3,5 oz, aproximativ la fel ca fasolea pinto

Cu toate acestea, este important să ne amintim că legumele nu sunt alcătuite doar din carbohidrați. Majoritatea legumelor cu frunze verzi conțin mai puțin de 3 grame de carbohidrați net pe 100grame/3,5 oz de porție, deci sunt neglijabile în carbohidrați.

De exemplu, 100 g/3,5 oz de salată verde conține 0 grame de carbohidrați net!

Același lucru este valabil pentru majoritatea tipurilor de legume, inclusiv broccoli și conopida (care au, de asemenea, foarte puțini carbohidrați). Acestea pot fi consumate liber în dietele keto sau paleo.

Dacă trebuie să evitați legumele, optați pentru legume fără amidon în locul cerealelor sau al altor carbohidrați cu amidon. Consumul unei cantități mari de plante verzi fibroase vă va ajuta să vă satisfaceți foamea fără a adăuga prea mulți carbohidrați net la aportul dumneavoastră zilnic. De asemenea, acestea sunt bogate în micronutrienți care sunt esențiali pentru o stare de sănătate bună.