Sovarf – Ceai de Plante, Beneficii (2020)

Sovârful sau Origanum vulgare este o planta medicinală din familia Lamiaceae, cu proprietăți antioxidante uimitoare, specia fiind originară din Europa. Această planta este recunoscută la nivel global de către specialiștii din lumea întreagă pentru proprietățile sale terapeutice miraculoase, dar și pentru faptul că este o planta deosebit de aromată, utilizată adesea în prepararea felurilor de mâncare deosebite, pentru aroma și dulceața subtilă pe care o aduce.

In cantitate mică sovarful are un aport important de nutrienți, minerale și vitamine esențiale pentru buna funcționare a organismului uman, o singură lingură din această planta medicinală uscată conținând 8% din doza zilnică de potasiu recomandată.

De la lupta activă în combaterea bacteriilor, la reducerea eficientă a inflamației din corpul uman, studiile au demonstrat că orice cantitate de sovarf produce efecte miraculoase asupra organismului nostru. Pentru a vă convinge de beneficiile acesteia, am detaliat pe parcursul acestui articol tot ceea ce au reușit cercetătorii să demonstreze până în prezent, pentru ca dumneavoastră să vă puteți bucura la maxim de încă o doză de sănătate adusă de sovarf!

Ce Beneficii și Proprietăți Regăsim în Sovârf?

sovarf2

Sovârful este o sursă bogată de antioxidanți

Radicalii liberi de oxigen sunt substanțe extrem de agresive și de periculoase odată ajunse la nivelul corpului uman. Acestea sunt responsabile pentru provocarea stresului oxidativ care duce la distrugerea celulelor țesuturilor organismului uman, ceea ce creste riscul dezvoltării anumitor boli grave.

Sovarful are în componența lui o concentrație foarte mare de antioxidanți, substanțe care acționează eficient în vederea neutralizării radicalilor liberi și a acțiunii lor asupra organismului pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate.

Sovârful este un antiseptic natural

Sovarful conține anumiți compuși care au proprietăți antibacteriene importante, fiind un antiseptic natural. Un studiu a arătat că extractul din această planta a blocat cu succes creșterea Escherichia coli și a Pseudomonas aeruginosa, două lanțuri bacteriene care cauzează infecții grave în organism. Pe lângă acestea, sovârful, un oregano bogat în ulei, ce creste in familia de Lamiaceae, s-a dovedit eficient împotriva altor 23 de specii bacteriene.

Mai mult, proprietățile sale naturale antiseptice etichetează această planta drept fiind cea mai eficientă în prevenirea infecțiilor, fie că sunt de natură bacteriană, microbiană, fungică sau puternic virală.

La comenzile si livrare online, ce depășesc o anumită sumă, nu se percepe taxa de livrare.

Sovârful previne cancerul

Antioxidanții din structura sovârfului nu luptă doar împotriva radicalilor liberi de oxigen, aceștia au o acțiune eficientă și în ceea ce privește prevenirea cancerului. Studiile au arătat că extractul acestei plante neutralizează în mod eficient celulele corupte, înainte de a se multiplica.

Related Posts

Un alt test a arătat că carvacrolul, una dintre substanțele active din alcătuirea sovârfului a ajutat la diminuarea răspândirii celulelor canceroase în colon, prevenind în mod eficient metastazarea acestuia.

De asemenea, nutrienții, vitaminele și mineralele ajută la regenerarea celulară și la consolidarea sistemului imunitar pentru ca organismul să se poată vindeca în mod eficient.

Sovârful are proprietăți antivirale

sovarf 3

Proprietățile importante antivirale ale acestei substanțe, cu un aport ridicat de ulei, sunt date de către efectul său de inhibare atât a microorganismelor cât și a unor tipuri de bacterii periculoase și virusuri de a creste. Sovârful are un rol important în prevenția anumitor tipuri de infecții, fiind extrem de eficient.

Această planta are o acțiune complexă în tratarea gripei și a răcelilor comune datorită proprietăților sale antivirale. Un studiu a demonstrat faptul că sovârful sau oregano s-a dovedit extrem de eficient în tratarea anumitor afecțiuni ale tractului respirator cauzate de virusuri periculoase.

Sovârful contribuie la reducerea inflamației în organism 

Compușii flavonoizi și fenolici din alcătuirea sovârfului sunt responsabili de reducerea inflamației din organism. Consumul acestei plante este corelat cu diminuarea durerilor provenite de la afecțiunile inflamatorii, cum ar fi durerile musculare sau articulare, iritarea pielii sau tusea seacă.

Inflamația este un răspuns imun normal care are loc atunci când organismul este bolnav sau a suferit o traumă fizică. Inflamația cronică este considerată ca fiind unul din factori cauzatori de boli cardiovasculare, diabet și afecțiuni autoimune.

Sovârful este bogat în antioxidanți ce neutralizează radicalii liberi și reduc inflamația în mod eficient. Carvacrolul este un compus care s-a dovedit eficient în reducerea dimensiunilor sporite ale zonei inflamate cauzată de acumularea de lichide.

Cum Se Consuma Sovârf?

Ceai de sovarf 4

Cea mai accesibilă și mai răspândită formă de consum a acestei plante medicinale este sub forma de ceai de sovarf, produs pe care îl puteți cumpăra din comerț (cu livrare la dumneavoastră acasă) sau îl puteți prepara chiar dumneavoastră.

Veți avea nevoie doar de apă și de două linguri de sovarf . După ce a fiert apa, se adaugă sovârful și se lasă amestecul la infuzat, acoperit, pentru 2-4 minute. Apoi, se strecoară și este gata: vă puteți bucura de proprietățile terapeutice ale acestui ceai puternic miraculos, chiar și într-o cantitate mai mare.

Sovârful sau Oregano, produs cu un conținut bogat de ulei, poate fi utilizat, de asemenea, pentru asezonarea felurilor principale de mâncare, fiind o planta deosebit de aromată, cu un gust plăcut, care dă o savoare intensă.

Sovârf – Intrebări Frecvente:

Sovârful este o plantă medicinală?

Da, sovârful este o plantă medicinală, cu denumirea științifică de origanum vulgare. Acest produs este recunoscut de către specialiștii din lumea întreagă pentru proprietățile sale puternic antioxidante importante, dar și pentru cele antiinflamatoare, fiind utilizat încă din cele mai vechi timpuri pentru a trata inflamațiile organismului.

Ce contraindicații are sovârf?

Nu este recomandată utilizarea sovârfului în cazul celor care suferă de anemie sau care prezintă alergii la această plantă medicinală.

SOVARF 5

Poate fi folosit sovârful ca un condiment?

Da, sovârful, plantă bogată în ulei, poate fi folosită în felurile principale de mâncare. Fiind deosebit de aromat, acest oregano dă savoare mâncărilor dumneavoastră pentru a vă bucura și de gustul intens si specific de sovarf, dar și de proprietățile sale benefice asupra organismului dumneavoastră!

Se poate bea ceai de sovârf în sarcină?

Se recomandă a se evita forma de sovarf ceai în cantități mari pe parcursul sarcinii, deoarece cercetătorii nu au evidențiat încă efectele benefice asupra organismului fătului sau al mamei în cazul administrării acestui ceai din oregano. De aceea, ei recomandă evitarea acestuia sub orice forma în timpul sarcinii.

Se poate da ceai de sovârf la copii?

Da, se poate administra ceai de sovarf sau din oregano și copiilor, fiind un tratament eficient împotriva infecțiilor respiratorii. Ceaiul nu are efecte secundare negative sau reacții adverse asupra copiilor, fiind un produs naturist, cu un conținut bogat în ulei, eficient în tratarea mai multor afecțiuni.

Care este diferența între sovârf și oregano?

Oregano este doar o altă denumire a sovarf planta, una originară din denumirea englezească. Atunci când planta este folosită pentru ceaiuri și pentru proprietățile sale medicinale importante, cercetătorii se referă la ea ca sovarf, pentru a-i accentua beneficiile.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap