Ceai Pentru Eliminarea Acidului Uric (Guta) Din Articulatii si Organism

Cuprins

Acidul uric este o substanță chimică creată de către organism atunci când acesta descompune substanțele numite purine. Purinele sunt produse în corpul uman în mod normal și se găsesc, de asemenea, și în anumite alimente și băuturi.

Majoritatea acidului uric se dizolvă în sânge și ajunge la rinichi, la nivelul cărora trece în urină. Dacă organismul produce prea mult acid uric sau nu este eliminată o cantitate suficientă din acesta, riscul de a vă îmbolnăvi crește exponențial, un nivel crescut din acidul uric în sânge având denumirea de hiperuricemie, iar factorii de risc care cauzează acest lucru fiind mâncărurile grase, kilogramele în plus, diabetul, diureticele și excesul de alcool.

Există numeroase ceaiuri care facilitează eliminarea eficientă a acidului uric de către rinichi:

Ceai negru

black-tea-2-9545277

Efectul ceaiului negru în diminuarea nivelului acidului uric și ale proteinei C reactivă a fost demonstrat în urma efectuării unui studiu clinic în care un grup de pacienți cu nivel crescut de acid uric în sânge bea 9g de ceai negru timp de 12 săptămâni.

Consumul ceaiului negru a arătat o reducere semnificativă a concentrației ridicate înregistrate, dovedindu-se un remediu extrem de eficient, fiind necesară doar o doză de 3 căni pe zi din ceaiul negru pentru a normaliza nivelul. De asemenea, a bea această apă cu plante naturale are proprietăți benefice și în prevenția gutei, dar și pentru a consolida sistemul imunitar datorită formulei sale bogate în antioxidanți.

Ceai de anghinare

ceai-de-anghinare-1024x768-9145123

Anghinarea este o plantă recunoscută de către specialiștii din întreaga lume pentru proprietățile sale antioxidante, dar și pentru proprietățile sale diuretice și de detoxifiere a organismului. Exact aceste proprietăți acționează în lupta cu purinele și cu acidul uric în exces din organism, puternicul efect detoxifiant al ceaiului de anghinare având un rol cheie în acest proces de curățare al organismului.

Datorită acizilor linoleic, oleic și cafeic din componența ceaiului de anghinare, purinele din sânge sunt eliminate în mod eficient, ceaiul tratând direct cauza de apariție a concentrației ridicate și nu doar efectele.

Ceai de papadie

ceai-de-papadie-6261076

Ceaiul de păpădie îmbunătățește rapid sănătatea rinichilor, diminuând acidul uric din sângele dumneavoastră, înainte ca acesta să afecteze articulațiile și să provoace alte afecțiuni grave, cum ar fi guta. Proprietățile acestui mix de apă cu plante naturale de eliminare a toxinelor din sânge au o acțiune importantă și în descompunerea purinelor, facilitând acest proces dificil în vederea scăderii concentrației formate în sânge.

Ceaiul de păpădie, ceai pt guta, este bogat în substanțe nutritive care sporesc procesele celulare regenerative pentru ca organismul dumneavoastră să se poată vindeca rapid și în mod eficient de orice efect negativ cauzat de acumularea acestui acid în sânge.

Se bea simplu sau uşor îndulcit.

Ceai de urzica

ceai-de-urzica3-5374514

Un ceai de urzică este un remediu natural terapeutic pentru gută care reduce inflamația și durerea. Eficiența acestui ceai pentru guta în legătură cu protejarea rinichilor de multiple afecțiuni grave la nivelul acestora a fost demonstrată în urma unui studiu de specialitate asupra pacienților care au avut nevoie de administrarea gentamicinei în tratarea unor infecții, acest antibiotic afectându-le ambii rinichi.

După administrarea a trei căni de apă cu plantă de urzică pe zi timp de o lună, concentrația acidului uric din sânge s-a stabilizat la un nivel normal. Descompunerea purinelor a fost facilitată de către proprietățile detoxifiante ale acestei băuturi din apă și plante naturale, iar rinichii și-au îmbunătățit considerabil starea de sănătate, regenerându-se.

Ceai de armurariu

ceai-armurariu-8678187

Ceaiul de armurariu s-a dovedit a fi un remediu natural extrem de util în a elimina acidul uric în exces, din sânge, înainte ca acesta să se acumuleze în articulațiile corpului și să provoace guta, o boală care cauzează dureri extrem de puternice.

În anul 2016 s-a efectuat un studiu în care a fost utilizat pentru scăderea concentrației de acid uric din sânge, în tratarea unor afecțiuni ce pot leza permanent rinchii. Rezultatele acestuia au fost extrem de promițătoare, demonstrând eficiența băuturii (apă cu plante) în prevenirea gutei, dar și în protejarea organismului de alte complicații mai grave, în special la nivelul ficatului.

Ceai de coada calului

ceai-de-coada-calului-3961409

Ceaiul de coada calului a redus eficient durerea cauzată de o concentrație crescută de acid uric în sânge, acid care s-a acumulat, în cele din urmă, la nivelul articulațiilor, provocând guta. Ceaiul din această plantă prezintă și numeroase substanțe nutritive în alcătuirea sa, facilitând regenerarea celulară a țesuturilor, implicit a rinichilor afectați de diferite patologii, care nu mai pot elimina optim acidul uric din sânge.

Pentru a bea ceaiul (apă cu plante) este necesară stabilirea unei doze potrivite și în acest sens se recomandă consultarea unui specialist.

Ceai de gheara-diavolului

gheara-diavolului-1024x576-6394912

Datorită proprietăților sale puternic antiinflamatoare, ceaiul de gheara diavolului poate fi comparat cu medicamentele antinflamatoare nonsteroidiene, fără a avea, însă, efectele negative pe care acestea le cauzează.

Din categoria ceaiuri pentru guta, ceaiul de gheara-diavolului este extrem de eficient în tratarea durerilor intense și ajută la reducerea inflamației cauzate de gută, având și un efect de reducere a concentrației crescute de acid uric din sânge și din întreg organismul, datorită proprietăților sale ce facilitează detoxifierea. Flavonoizii din componența sa luptă activ cu toxinele și cu radicalii liberi de oxigen din organism, sporind eliminarea purinelor ce cauzează acumularea de acid uric.

Ceai Pentru Eliminarea Acidului Uric – Intrebari Frecvente:

Care este cel mai gustos ceai pentru eliminarea acidului uric?

Ceaiul (apă cu plante) cel mai gustos ce ajută la eliminarea acestei probleme din organismul dumneavoastră poate fi ales strict în funcție de gusturile dumneavoastră: dacă vă place unul aromat, cu o savoare dulceagă, atunci vă recomandăm să încercați pe cel de anghinare, dacă preferați mai mult unul răcoritor, cu un gust intens, atunci cel negru este potrivit pentru dumneavoastră.

Cel de păpădie are un gust ușor florat, dulce și aromat, iar cel de urzică se aseamănă la gust cu cel verde.

Ce planta elimina acidul uric?

ceaiul-de-coada-calului2-1301811

Plantele care au în structura lor un conținut ridicat de magneziu și un conținut scăzut de calciul ajută în reducerea eficientă a concentrației de acid uric din sânge, dar și din organism, prevenind acumularea acestuia la nivelul articulațiilor, afecțiune ce este cunoscută sub denumirea de gută.

Banana si acidul uric sunt în strânsă legătură prin faptul că fructul are conținut scăzut de purină, ce ajută la scăderea acestuia din urmă.

Este important ca aceste plante să acționeze eficient în vederea reducerii inflamației țesuturilor, deoarece guta provoacă dureri extrem de intense, iar acțiunea antiinflamatoare este eficientă în diminuarea acestora.