Untul tartinabil este rău pentru tine?

Untul tartinabil este rău pentru tine?

„Sigur, untul este cremos și tartinabil, dar oferă o sursă semnificativă de grăsimi saturate, care în exces poate duce la creșterea colesterolului din sânge”, spune dieteticianul în cardiologie preventivă Julia Zumpano, RD, LD. „Margarina, făcută din grăsimi și uleiuri pe bază de plante, se presupune că este mai sănătoasă pentru inimă.

Ce înlocuitor de grăsime poate folosi pentru pâine?

Puteți înlocui untul cu oricare dintre o varietate de alte grăsimi solide. Margarina, shorteningul, untura sau uleiul de cocos pot lua locul untului. Luați în considerare aroma atunci când schimbați una dintre aceste grăsimi cu unt. Este posibil ca margarina să nu modifice substanțial aroma, dar untura sau uleiul de cocos o vor face.

Puteți folosi ulei în loc de unt?

Nu există cu adevărat o regulă strictă și rapidă pentru cantitatea potrivită de ulei pentru a înlocui untul, dar de obicei puteți folosi aproximativ trei sferturi din cantitatea de unt necesară în rețetă. De exemplu, dacă rețeta necesită 10 linguri de unt, puteți folosi aproximativ 7 1/2 linguri de ulei.

Cu ce ​​să înlocuiți untul la copt?

Uleiurile de canola, vegetale și de măsline sunt grăsimi pure și pot fi înlocuitori minunați pentru untul la copt. Ceea ce le poate lipsi în aromă, ele compensează umiditatea. Dacă puteți, utilizați o combinație 50/50 de unt și ulei în rețetele care necesită unt – în acest fel obțineți o aromă de unt și umiditatea din ulei.

Vezi și   Care este cel mai bun unt sau margarina?

Pot înlocui untul cu margarina?

Margarina din cadă poate fi înlocuită cu ușurință cu untul de la masă pentru împrăștiere, iar unii oameni o folosesc pe plită pentru gătit, deși de obicei preferăm utilizarea uleiului în detrimentul margarinei în astfel de cazuri. … Utilizarea margarinei în loc de unt într-o rețetă testată cu unt poate da rezultate neașteptate.

    Dacă nu am unt nesărat?

    Această înlocuire este extrem de simplă: Înlocuiește untul nesarat cerut în rețeta ta cu o cantitate egală de unt sărat. Apoi, ajustați cantitatea de sare din rețetă pentru a ține cont de sare suplimentară din unt. … Doar dă un gust rapid rețetei tale și face toate ajustările necesare.

      Cum faci unt sarat?

      Pentru a face unt sărat, presărați sare peste unt și frământați-l cu mâinile. Sărarea untului: Pentru 2 căni de smântână, adăugați 1/2 linguriță de sare de mare pentru un unt destul de sărat, sau 1/4 linguriță pentru puțin sărat; alternativ, se lasa nesarat.