Starterul de aluat ar trebui să fie gros?

Starterul de aluat ar trebui să fie gros?

Regula generală este consistența – ar trebui să fie un aluat foarte gros pentru a începe, așa că doar se toarnă. Dacă curge, este prea subțire, iar dacă este aluat, este prea gros. Puteți varia consistența mai târziu, când știți ce faceți.

De ce este aluatul meu lipicios după fermentarea în vrac?

Când fermentația în vrac durează prea mult – adesea când aluatul își dublează sau își triplează volumul – aluatul poate suprafermenta. Știți că aluatul a suprafermentat dacă, atunci când îl înfățișați pentru a-l modela, este foarte slăbit – dacă este ca o băltoacă umedă – și foarte lipicios și lipsit de rezistență și elasticitate.

De unde știi dacă pâinea este suprarezistată?

Supra-fermecarea are loc atunci când aluatul s-a lăsat prea mult timp și bulele de aer au apărut. Vei ști că aluatul tău este suprarezistat dacă, atunci când este înțepat, nu se întoarce niciodată înapoi. Pentru a salva aluatul supra-legat, apăsați pe aluat pentru a elimina gazul, apoi remodelați și refaceți.

Îmi pot pune aluatul la frigider?

Da, aluatul crescut POATE fi pus la frigider. Punerea aluatului crescut în frigider este o practică obișnuită atât a brutarilor de casă, cât și a profesioniștilor. Deoarece drojdia este mai activă atunci când este caldă, introducerea aluatului drojdie la frigider sau răcirea acestuia încetinește activitatea drojdiei, ceea ce face ca aluatul să crească mai lent.

Vezi și   Pâinea cu aluat te constipă?

De câte ori ar trebui să îndoiți aluatul?

Întindeți și pliați aluatul de patru ori, la fiecare 20-30 de minute, acoperind între manipulare. Lăsați fermentația în vrac să continue până când aluatul este umflat, clocotiș și aproximativ dublat.

De ce este pâinea mea mestecată?

Cel mai frecvent motiv pentru pâine mestecată este tipul de făină. Folosind făină care este grâu tare sau care este bogată în gluten poate face pâinea mestecată. O altă posibilitate este lipsa frământării și a lipirii. Aceste erori duc la o lipsă de gaz în aluat, făcând pâinea densă și mestecată.