Malnutriție

Malnutriție

Malnutriția este afecțiunea care se dezvoltă atunci când organismul este lipsit de vitamine, minerale și alți nutrienți de care are nevoie pentru a menține țesuturile sănătoase și funcția organelor. Malnutriția apare la persoanele care sunt fie subnutrite, fie supraalimentate.

Care sunt cele 4 tipuri de malnutriție?

Există 4 tipuri de malnutriție, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Acestea includ deficiențe, pipernicie, subponderală și pierdere. Fiecare tip de malnutriție provine dintr-o cauză unică.

Ce cauzează malnutriția?

Cauzele malnutriției includ alegeri alimentare inadecvate, un venit scăzut, dificultăți în obținerea hranei și diverse condiții de sănătate fizică și psihică. Subnutriția este un tip de malnutriție. Apare atunci când organismul nu primește suficientă hrană. Poate duce la creșterea întârziată, greutate scăzută sau pierdere.

Cont Netflix Gratis

Ce se întâmplă cu organismul în timpul malnutriției?

Corpul tău pierde în mod natural mușchi și oase pe măsură ce îmbătrânești; cu toate acestea, malnutriția poate accelera aceste pierderi și poate afecta independența și capacitatea de a fi activ. 1. MOBILITATE: mușchii și oasele slabe pot face mai dificilă îndeplinirea sarcinilor de zi cu zi, cum ar fi mersul pe jos, îmbrăcarea și îmbăierea.

Care este cel mai frecvent tip de malnutriție?

Există două tipuri principale de subnutriție: malnutriție proteico-energetică și deficiențe alimentare. Malnutriția proteico-energetică are două forme severe: kwashiorkor (lipsa de proteine) și marasmus (lipsa de proteine ​​și calorii).

Vezi și   De ce sărăcia este cauza cea mai fundamentală a malnutriției?

Care sunt etapele malnutriției?

Există 4 sub-forme largi de subnutriție: epuizare, pirozie, subpondere și deficiențe de vitamine și minerale. Subnutriția îi face pe copii în special mult mai vulnerabili la boli și la moarte.

Ce este o persoană subnutrită?

Malnutriția este o afecțiune gravă care apare atunci când dieta ta nu conține cantitatea potrivită de nutrienți. Înseamnă „nutriție proastă” și se poate referi la: subnutriție – lipsa suficienților nutrienți.

Cine este cel mai expus riscului de malnutriție?

Femeile, sugarii, copiii și adolescenții prezintă cel mai mare risc de malnutriție. Optimizarea alimentației timpurii în viață – inclusiv cele 1000 de zile de la concepție până la a doua zi de naștere a copilului – asigură cel mai bun început posibil în viață, cu beneficii pe termen lung. Sărăcia amplifică riscul și riscurile de malnutriție.

Ce alimente ajută la malnutriție?

Mănâncă „puțin și des” – 3 mese mici pe zi cu 2-3 gustări între mese. Includeți proteine ​​la fiecare masă, cum ar fi carnea, peștele, puiul, ouăle, fasolea sau lintea. Evitați alimentele și băuturile dietetice cu conținut scăzut de grăsimi, fără zahăr, de exemplu laptele degresat.

Se poate vindeca malnutriția?

Copiii cu malnutriție severă trebuie hrăniți și rehidratați cu mare grijă. Nu li se poate administra imediat o dietă normală. De obicei, vor avea nevoie de îngrijiri speciale în spital. Odată ce sunt suficient de bine, pot începe treptat să mănânce o dietă normală și pot continua acest lucru acasă.