Lapte De Migdale – Reteta, Beneficii, Contraindicatii, Calorii

Cuprins

Laptele de migdale este substituentul perfect al laptelui de vacă, în cazul în care suferiți de intoleranță la lactoză și laptele de vacă vă face rău la nivelul sistemului digestiv, în cazul în care urmați o dietă vegană, bazată doar pe roadele naturii sau dacă pur și simplu căutați o alternativă cu un aport caloric mai scăzut pentru a vă facilita pierderea în greutate. Migdalele sunt folosite pentru a crea lapte vegetal, o alternativă bună la toate problemele de mai sus.

Având o rețetă de preparare simplă, veți fi uimiți de proprietățile nutritive ale acestui înlocuitor eficient. În continuare, vă vom convinge cu siguranță de toate beneficiile pe care consumul regulat de lapte de migdale le aduce organismului dumneavoastră!

Ce Beneficii Și Proprietăți Regăsim În Lapte De Migdale?

Studiile arată că există pentru lapte de migdale proprietati benefice asupra organismului.

Laptele de miglade are un conținut nutritiv deosebit

Laptele de migdale are o formulă ce conține o concentrație scăzută de carbohidrați și un aport destul de ridicat de proteine vegetale, de origine organică, benefice pentru organismul dumneavoastră. De asemenea, acest lapte vegetal are un conținut de calorii mic, și nu contribuie la creșterea de colesterol.

Datorită modului în care acesta se prepară, el prezervă în formula sa finală nutrienții, vitaminele și mineralele prezente în migdalele crude, îmbunătățindu-le, însă, rata de absorbție la nivelul organismului, datorită formei lichide sub care se prezintă.

Calciul, vitamina D, magneziu și fibre, substanțe de care avem nevoie, se găsesc în mod natural în componența laptelui de migdale, fiind, într-adevăr, într-o concentrație mai scăzută decât în laptele de vacă, dar mai crescută decât în alte soiuri vegane de lapte cum ar fi cel de cocos.

Deși laptele de migdale nu are în componență aceleași substanțe ca laptele de vacă, formula sa este la fel de nutritivă, datorită formulei sale naturale îmbogățite cu vitamina E, fibre și multe alte vitamine și minerale.

Preparate corespunzător, aceste substanțe au o rată bună de absorbție la nivelul țesuturilor dumneavoastră.

lapte-de-migdale2-8125066

Cu lapte de migdale se slăbește

Deși migdalele au în componența lor peste 50% grăsimi și au o densitate calorică mare, laptele de migdale păstrează în componența lui doar grăsimile sănătoase din acest super aliment. Laptele de migdale are un aport caloric scăzut, medicii nutriționiști indicând valoare de 40 kcal pentru un pahar de lapte.

Datorită nivelului scăzut de carbohidrați din alcătuirea acestui produs, laptele de migdale are și un efect de inhibare și suprimare al apetitului, facilitând astfel un consum caloric mai mic, prin eliminarea poftelor nejustificate de mâncare și de dulciuri de pe parcursul zilei.

Acest lucru înseamnă că înlocuirea laptelui de vacă din alimentația dumneavoastră cu laptele de migdale va avea un efect surprinzător asupra siluetei dumneavoastre, facilitând scăderea în greutate, datorită faptului că laptele de migdale are doar o treime din aportul caloric al laptelui de vacă, fără să conțină carbohidrații care vă cresc nivelul zahărului din sânge și care provoacă, la scurt timp, senzația de foame a organismului.

Unele produse din comerț au în componența lor și zaharuri adăugate, așa că pentru a obține cele mai bune efecte terapeutice maxime, vă recomandăm să preparați această băutură savuroasă chiar dumneavoastră, pentru a fi convins că nu există îndulcitori care să scadă rata de piedere a kilogramelor în plus și eficiența dietei dumneavoastră.

Laptele de migdale este un produs vegan

Laptele de migdale nu are în componența sa lapte de vacă sau alte produse de origine animală, acest lucru recomandâdu-l pentru cei care vor să urmeze o dietă vegană sau pentru cei care au intoleranță la lactoză sau sunt alergici la lapte.

Mulți oameni suferă de intoleranță la zaharurile prezente în lapte cunoscute sub denumirea de lactoză și nu au capacitatea de a digera complet această substanță. Pentru aceștia, lactoza cauzează disconforturi majore la nivelul tractului digestiv, de la balonare, până la afecțiuni mai complexe.

Datorită faptului că laptele de migdale nu are în alcătuirea sa lactoză, acesta este recomandat și perfect sigur pentru cei care suferă de o astfel de intoleranță.

Deci, laptele de migdale este un substituent al laptelui, fără să aibă în componența sa produse de origine animală, cum ar fi lactoza, acest lucru sporindu-i popularitatea în rândul celor care urmează o dietă vegadî, dar și a celor care suferă de intoleranță la lactoză.

lapte-de-migdale3-3293576

Laptele de migdale se adaugă foarte ușor la dieta dumneavoastră

Nici nu veți sesiza diferențele între laptele obișnuit de vacă și laptele de migdale în dieta dumneavoastră alimentară! Acest lapte vegan are un gust fin, cu o textură delicată, fiind înlocuitorul perfect pentru laptele de vacă în alimentația dumneavoastră.

Poate fi adăugat în cafea, poate fi consumat alături de cereale, poate fi utilizat în prepararea diverselor tipuri de prăjituri și deserturi, putând fi, de asemenea, consumat simplu, ca o băutură răcoritoare.

Laptele de migdale este foarte ușor de adăugat în dieta dumneavoastră, fără să seizați schimbări drastice în gustul preparatelor pe care le veți pregăti, însă la nivelul organismului, efectele benefice își vor face simțite prezența!

Cu lapte de migdale se întăresc oasele

Produsele lactate sunt cea mai bogată sursă de calciu, însă, laptele de migdale este un bun competitor al acestora. Având o formulă  îmbogățită și cu vitamina D, laptele de migdale asigură o bună absorbție a calciului la nivelul oaselor, pentru ca dumneavoastră să aveți oase puternice, sănătoase!

Studiile de specialitate au arătat că, în funcție de proveniența migdalelor, laptele de migdale poate conține cu până la 37% mai mult calciu decât doza zilnică recomandată, ceea ce asigură o bună absobție la nivelul țesuturilor.

Deci, laptele de migdale este o sursă excelentă de calciul pentru persoanele care nu consumă produse lactate, ca de exemplu persoanele ce duc un stil de viață vegan sau cei care sunt intoleranți la lactoză sau alergici la lapte.

Calciul este esențial pentru construcția și menținerea sănătății oaselor. O carență de calciu crește enorm riscul dezvoltării de osteoporoză, o patologie asociată cu oase slăbite și fracturi la nivelul acestora.

migdale-4-1024x768-6881071

Cu lapte de migdale scade riscul apariției bolilor cardiovasculare

Laptele de migdale are proprietăți benefice asupra sistemului circulator, proprietăți recunoscute de către specialiștii din lumea întreagă la nivel global. Studiile observaționale au legat un consum regulat de lapte de migdale cu un risc redus de dezvoltare al patologiilor la nivelul sistemului cardiovascular. Un singur pahar de 200 ml furnizează 4 g de proteine, deci migdalele vă pot ajuta să vă asigurați consumul de substanțe nutritive de care aveți nevoie.

Acest lucru este posibil datorită compoziției bogate în grăsimi sănătoase pentru organism pe care laptele de migdale o are. Studiile au arătat că acidul oleic prezent în laptele de migdale are un efect benefic asupra lipidelor din sânge, reducând nivelul colesterolului care cauzează efecte negative în organism, cunoscut și sub denumirea de LDL.

De asemenea, consumul activ de lapte migdale vegetal s-a dovedit a crește prezenta colesterolului bun, HDL, cu 6%, acest lucru fiind asociat cu un risc redus de apariție a bolilor cardiovasculare în organismul dumneavoastră.

Deși mai mult din jumătatea caloriilor din laptele de migdale provin din grăsimi, acesta este, în general sărac în grăsimi negative și nu crește nivelul nici de colesterol din corpul dumneavoastră.

Nutriționiștii consideră că vitamina E, împreună cu alți compuși bioactivi, inclusiv polifenolii sunt responsabili pentru numeroasele proprietăți benefice ale laptelui de migdale asupra organismului. Acești compuși au puternice efecte antiinflamatorii și antioxidante asupra organismului, care sunt benefice în mod special asupra sistemului circulator.

Cum Se Face Și Cum Se Consumă Lapte De Migdale?

Rețeta laptelui de migdale este una foarte simplă, care nu necesită foarte multă experiență în gătit, fiind, totuși, un preparat care impresionează prin savoare și finețe. Pentru a prepara migdalele sub formă de lapte, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 300 de grame de migdale crude, puțină sare și, desigur, un pahar de apă.

Ca prim pas, se lasă migdalele în apa într-un bol peste noapte pentru a se înmuia și a fi mai ușor de procesat. Acestea vor fi acoperite pe parcursul nopții și veți putea observa dimineața cum și-au mărit volumul în urma procesului de macerare. Este important ca acestea să se macereze bine pentru a obține un lapte de migdale dens și cremos.

Apoi, se scurge apa în care au stat midgalele deoarece aceasta conține un compus periculos ce vă inhibă capacitatea de a asimila nutrienții la nivelul țesuturilor. Se spală bine migdalele rămase în bol și se curăță de coajă.

Urmează pasarea migdalelor cu ajutorul blenderului, adăugând și puțină esență de vanilie, după gust, și praful de sare. Această pastă obținută se amestecă apoi cu apa proaspătă și se continuă mixarea.

migdale-5-8371079

Ca ultim pas, se separă migdalele zdrobite de laptele de migdale, prin strecurarea și trecerea acestuia printr-un tifon fin. Laptele de migdale este gata!

Laptele de migdale poate fi consumat pur și simplu sau poate fi utilizat dimineața în pregătirea micului dejun, fiind adăugat lângă cereale, ca un substituent perfect al laptelui de vacă cu conținut caloric ridicat. Este perfect și pentru adăugarea acestuia în cafea, pentru perpararea smoothie-urilor sau pentru prepararea felurilor principale de mâncare.

Poate fi utilizat cu succes și în preparea deserturilor și a prăjiturilor, având o textură fină și un gust plăcut, savuros. Consumul acestui produs vegetal contribue la micșorarea nivelului de colesterol din sânge.

migdale-tree-6-1-3430941

Lapte De Migdale – Întrebări Frecvente:

Ce contraindicatii are laptele de migdale?

Contraindicațiile laptelui de migdale sunt legate de patologii deja existente în corpul dumneavoastră, precum alergiile la nuci, în special a celor la migdale. O altă afecțiune care vă împiedică să consumați lapte de migdale este cea la nivelul tiroidei, întrucât consumul excesiv poate avea modificări la nivelul acestei glande.

În plus, nu se recomandă utilizarea laptelui de migdale ca substituent al laptelui matern în cazul sugarilor și al copiiilor nou născuți.

Câte calorii are laptele de migdale?

Laptele de migdale prezintă 40 de kcal pentru o cană de 236 ml, ceea ce înseamnă că are un aport caloric de 3 ori mai scăzut decât în cazul laptelui de vacă, fiind mult mai sărac în carbohidrați, dar având totuși, proteine de origine naturală, vegană, în alcătuirea sa.

Acesta este perfect pentru consum de către persoanele care prezintă intoleranță la lactoză, deoarece este lipsit de lactoză și are în alcătuirea sa vitamine și minerale precum calciu, magneziu, fier, dar și grăsimi nesaturate. Consumul laptelui de migdale vă ferește de colesterol, grăsimi saturate, dar și de gluten, substanță recunoscută pentru efectul său negativ asupra organismului.

migdale-milk-8-1926217

Se poate folosi lapte de migdale pentru alăptare la bebeluși?

Nu, laptele de migdale nu se poate folosi pentru alăptare la bebeluși, ca substituent al laptelui matern în cazul sugarilor și a bebelușilor nou născuți. Acesta se poate adăuga în dieta copiiilor cu o vârstă mai mare de doi ani, fiind alegerea perfectă pentru prepararea smoothie-urilor și ale altor preparate delicioase.

Nu se recomandă introducerea acestuia mai devreme, deoarece laptele de migdale nu asigură toți nutrienții necesari unei dezvoltări armonioase a copilului dumneavoastră.

În plus, acest lapte vegetal bogat în fibre și sărac în calorii se poate folosit cu succes și în prepararea deserturilor calde, dar și în rețetele unor prăjituri savuroase de casă. Nu va trebui să vă îngrijorați de calorii sau colesterol.

Sa bea diabeticii lapte de migdale?

Da, laptele de migdale este recomandat pentru diabetici datorită aportului scăzut de zaharuri și de carbohidrați din conținutul acestuia, substanțe de care nu avem nevoie deloc. Carbohidrații, odată ajunși în organism, vor avea un efect negativ minim față de concentrația mult mai mare de carbohidrați care se găsește în laptele de vacă și care crește nivelul de zahăr din sânge, depozitându-l apoi în stratul adipos, sub formă de grăsime. Acest proces are un efect negativ asupra metabolizării nutrienților din laptele de vacă, de aceea, se recomandă consumul de lapte de migdale reteta în cazul celor care suferă de diabet.

În plus, laptele de migdale nu crește nivelul de colesterol din sânge, și are puține calorii.

Laptele de migdale e de post?

Da, laptele de migdale reteta este un produs de post, fiind în totalitate de origine vegană. Acesta este perfect pentru înlocuirea laptelui de vacă în perioadele de post, dar și pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză, proteină ce se regăsește în componența laptelui de vacă.

Laptele de migale se prepară utilizând doar migdalele crude, un pahar de apa proaspătă plus un praf de sare, iar aceaste ingrediente simple sunt exact ceea ce îl recomandă ca fiind un produs 100% vegetal și organic, cu puține calorii.

migdale-tree-6-4016390

Sa bea femeile gravide lapte de migdale?

Da, laptele de migdale are o acțiune benefică asupra femeilor gravide, dar și asupra dezvoltării fătului, deoarece acesta este o sursă importantă de acid folic care ajută la dezvoltarea funcțiilor neurologice ale fătului.

Printre avantajele consumului de lapte de migdale în timpul sarcinii se numără și un aport crescut de calciu, o minerală esențială atât fătului cât și mamei, efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Migdalele au efecte benefice în prevenția diabetului gestațional și multe alte beneficii asupra sănătății dumneavoastre și al bebelușului dumneavoastră!