Este diabetul gestațional considerat sarcină cu risc ridicat?

Este diabetul gestațional considerat sarcină cu risc ridicat?

Femeile care dezvoltă diabet zaharat în timpul sarcinii, cunoscut sub numele de diabet zaharat gestațional (GDM), pot avea nevoie de îngrijiri de sarcină cu risc ridicat din cauza complicațiilor care pot apărea în timpul sarcinii și al nașterii. Femeile cu GDM au un risc crescut de preeclampsie, o afecțiune care duce la hipertensiune arterială indusă de sarcină.

Istoricul familial cauzează diabet gestațional?

Femeile cu orice antecedente parentale de diabet zaharat, comparativ cu femeile cu parinti nediabetici, au prezentat un risc de 2,3 ori mai mare de GDM. În plus, femeile cu un frate diabetic au avut un risc de 8,4 ori mai mare de GDM decât femeile fără frați diabetici.

Ce ar trebui să evit să mănânc cu diabet gestațional?

Încercați să evitați să consumați carbohidrați simpli, cum ar fi cartofi, cartofi prăjiți, orez alb, bomboane, sifon și alte dulciuri. Acest lucru se datorează faptului că ele vă fac să crească rapid glicemia după ce mâncați astfel de alimente. Legumele sunt bune pentru sănătatea și glicemia. Bucurați-vă de multe dintre ele.

Pot mânca pizza diabet gestațional?

Mamele cu diabet gestațional se pot bucura și de pizza! Este esențial să acordați prioritate fibrelor și proteinelor și să vă asigurați că urmați orice instrucțiuni privind carbohidrații date de medic sau dietetician.

Vezi și   Cum afectează diabetul gestațional mama?

Când în sarcină te îngrași cel mai mult?

Creșterea în greutate în timpul sarcinii variază foarte mult. Majoritatea femeilor însărcinate câștigă între 10 kg și 12,5 kg (22 lb la 26 lb), ridicând cea mai mare parte din greutate după săptămâna 20. O mare parte din greutatea suplimentară se datorează creșterii bebelușului, dar corpul tău va stoca și grăsime, gata să facă sân. lapte după nașterea copilului.

Apple este bun pentru diabet?

Merele sunt o alegere alimentară foarte hrănitoare și pot fi o gustare satisfăcătoare și sănătoasă. Acestea ar trebui să aibă un efect minim asupra nivelului de zahăr din sânge și de insulină, făcându-le o opțiune bună pentru persoanele cu diabet.

Este puiul bun pentru diabet?

Puiul poate fi o opțiune excelentă pentru persoanele cu diabet. Toate bucățile de pui sunt bogate în proteine ​​și multe sunt sărace în grăsimi. Când este pregătit într-un mod sănătos, puiul poate fi un ingredient grozav într-un plan alimentar sănătos pentru diabetici.