De ce starterul meu miroase a vărsături?

Pot folosi făină de pâine în starterul meu de aluat?

Din punct de vedere tehnic, orice făină pe bază de cereale funcționează pentru a face un starter de aluat. Făinurile făcute din orez, secară, speltă, corn și grâu funcționează. Cu toate acestea, făina de pâine funcționează cel mai bine și dă cel mai fiabil starter.

De ce este aluatul din San Francisco atât de bun?

„Aromele acidulate provin din acizii lactic și acetic produși de bacteriile inevitabile din mediu, care lucrează la zaharurile făinii împreună cu drojdia… Și iată: pâinea cu aluat din San Francisco este bună pentru că bacteriile din San Francisco sunt deosebit de gustoase. .

Pâinea cu aluat creează dependență?

Aluat: mai mult decât o pâine Gustul acidulat al aluatului creează dependență și poate fi adăugat la aproape orice rețetă. Sharon Vail iubește orice aluat — pâine, biscuiți și chiar prăjitură de ciocolată.

De ce este aluatul din San Francisco atât de acru?

Așa că permiteți-mi să încerc să repet asta: aluatul din San Francisco are un gust acru din cauza unei bacterii locale unice numite lactobacillus San Francisco. Asta și o drojdie numită candida milleri sunt adevăratul secret al pâinii cu aluat din San Francisco. Cu alte cuvinte, ingredientul secret nu este deloc un secret: suflă în vânt.

De ce pâinea mea cu aluat este gumoasă?

CAUZA – aluatul gumos poate fi cauzat de un starter prea tanar sau inactiv si sau aflat in fermentatie. De cele mai multe ori, guma este rezultatul subfermentării (reducerea prea scurtă a timpului de fermentație în vrac).

Poți coace aluat fără un cuptor olandez?

Nu, este posibil să se facă aluat grozav fără un cuptor olandez, deși utilizarea unuia cu siguranță poate ușura lucrurile puțin. Folosind o piatră de copt și adăugând umiditate în cuptor, puteți face pâine care este la fel de bună ca și cele care folosesc cuptoare olandeze.