De ce pâinea mea cu aluat nu are găuri mari?

De ce pâinea mea cu aluat nu are găuri mari?

Cantitatea de apă pe care o adăugați în aluat afectează cât de deschis este pesmetul în rezultatul final (pesmet deschis înseamnă găuri mai mari și o textură mai moale). Cu cât nivelul apei este mai mare, cu atât firimitura va fi mai deschisă. … Încearcă să crești apa și/sau să scazi doar puțin cantitatea de făină din pâine.

    Cum să nu se lipească aluatul de un cuptor olandez?

    Pentru a împiedica aluatul să se lipească de cuptorul dumneavoastră olandez, puteți fie să-l tapeți cu hârtie de pergament, să adăugați un strat ușor de ulei sau să presărați o cantitate bună de gris înainte de a adăuga aluatul la copt. Toate aceste trei metode creează o barieră eficientă între cuptorul olandez și aluat.

    Cum împiedicați ca aluatul să nu se lipească de Banneton?

    Pentru a împiedica aluatul să se lipească de un coș banneton, utilizați un amestec 50/50 de făină de orez cu făină AP, acoperind atât coșul, cât și partea superioară a aluatului înainte de a le da la fermentație. După mai multe utilizări, un coș va dezvolta un „sezon”, eliminând nevoia de făină de orez.

    Vezi și   Poate aluatul crud să crească în stomac?

    Poți găti prea mult aluat?

    @mien da, poți coace pâinea. Nu este atât de mult o problemă încât se va arde, (OK, depinde de temperatura pe care o utilizați), dar este posibil să devină prea uscat. În special pâinele îmbogățite, care se presupune că sunt foarte fragede, sunt susceptibile să sufere atunci când sunt coapte în exces.

    Cât timp trebuie să se odihnească aluatul înainte de tăiere?

    Totuși, nu tăiați prea repede! Pâinea trebuie să se răcească în afara cuptorului olandez timp de cel puțin 30 de minute și, în mod ideal, mai mult de două ore.

    Ar trebui să lăsați aluatul să se răcească înainte de a o tăia?

    Când tăiați pâinea cu aluat pentru a obține chiar și felii frumoase? Pâinea cu aluat continuă să se gătească pe tot parcursul perioadei de răcire. Pentru a obține felii egale cu un pesmet interior perfect, este esențial să așteptați până când pâinea este complet răcită la temperatura camerei înainte de a o feli.

    La ce temperatură ar trebui să fie aluatul?

    Aluatul fermentează bine între 70F – 85F (21C – 30C), dar are, de asemenea, o gamă destul de largă de temperaturi în care poate fermenta. Mulți brutari își „întârzie” aluatul, punându-l în frigider pentru a da un ferment foarte lent și lung. , pentru a dezvolta o aromă bună acrișoară.