De ce este pâinea mea de casă atât de densă?

Care este raportul dintre drojdie și făină?

Ce este un raport tipic drojdie față de făină? Un pachet de drojdie uscată (2 și 1/4 lingurițe) va ridica până la 4 căni de făină.

Câtă drojdie ar trebui să folosesc pentru pâine?

În funcție de rețetă și de timpul de creștere, puteți folosi doar 1 linguriță sau până la 2 1/4 lingurițe (uneori mai mult) de drojdie instant per kilogram (aproximativ 4 căni) de făină.

Pot folosi untura in loc de unt pentru paine?

Puteți înlocui untul cu oricare dintre o varietate de alte grăsimi solide. Margarina, shorteningul, untura sau uleiul de cocos pot lua locul untului. Luați în considerare aroma atunci când schimbați una dintre aceste grăsimi cu unt. Este posibil ca margarina să nu modifice substanțial aroma, dar untura sau uleiul de cocos o vor face.

Care este diferența dintre unt și untură?

„Untul și untura sunt ambele bogate în grăsimi. … „Diferența dintre untură și unt este că untura este formată din grăsimi mononesaturate 50%, în timp ce untul este în jur de 32%. Acest lucru ar sugera că obțineți puțin mai multe grăsimi esențiale din untură, dar, dacă vă place să gătiți cu sau să unți unt pe pâine prăjită, atunci ar trebui să mergeți la el.

    Ar trebui să adaug zahăr în pâine?

    Adăugarea zahărului în pâine oferă hrană ușoară pentru drojdie, permițându-i să producă dioxid de carbon mai rapid și, prin urmare, ducând la timpi de creștere mai rapidi. În plus, zahărul oferă mai multă aromă, înmoaie pesmetul, mărește rumenirea și păstrează umiditatea, ceea ce menține pâinea proaspătă mai mult timp.

    Este uleiul mai bun decât untul la copt?

    Textura prăjiturilor făcute cu ulei este — în general — superioară texturii prăjiturilor făcute cu unt. Prăjiturile cu ulei tind să se coacă mai înalte, cu o firimitură mai uniformă și să rămână umede și fragede mult mai mult decât prăjiturile făcute cu unt. … Si in cazul unor prajituri, uleiul poate chiar imbunatati aroma.