De ce este atât de greu de feliat pâinea mea cu aluat?

De ce este atât de greu de feliat pâinea mea cu aluat?

Lăsați aluatul să se răcească corect ÎNAINTE să îl tăiați

Cu toate acestea, acest timp într-adevăr nu este suficient pentru majoritatea pâinilor de aluat – și de fapt – este unul dintre motivele pentru care pâinea cu aluat este adesea greu de feliat. Aluatul durează mult mai mult să se răcească decât alte pâini și chiar mai mult dacă este făcut din cereale integrale.

De ce este atât de greu să faci pâine cu aluat?

De fapt, odată ce cunoașteți elementele de bază ale modului în care funcționează aluatul, puteți face coacerea pâinii cu aluat să se încadreze în programul DVS. și nu invers! Există o mulțime de moduri de a manipula cât de mult va dura aluatul pentru a fermenta și a crește, astfel încât să îl puteți încadra chiar și în cele mai aglomerate programe!

Cum arată aluatul supra-rezistat?

Suprafață netedă – nu ar trebui să existe stropire în textura aluatului, acesta trebuie neted și aproape strălucitor la suprafață. O suprafață bombată – partea superioară a aluatului ar trebui să arate bombată, indicând că încă crește și că mai are putere în el. Dacă devine plat sau se prăbușește, acesta este un semn că a supra-fermentat.

Vezi și   De ce nevastă-mea păsează atât de mult?

Puteți modela aluatul după fermentare?

Înainte de a-ți pune aluatul în banneton pentru dovadă, trebuie să-l modelezi corect, astfel încât să iasă așa cum vrei. Nu ar trebui să modelați așa cum doriți, altfel se va răspândi odată ce o dați.

Cât timp ar trebui să stea aluatul meu din frigider înainte de coacere?

Un total de 16 până la 18 ore pare să fie perioada ideală pentru răcirea unei pâini în formă. Dacă preferați o pâine mai ușor aromată, lăsați aluatul să crească în brotform sau bol la temperatura camerei, acoperit cu folie de plastic pentru a nu se usuca.

Ar trebui să-mi pun aluatul la frigider înainte de a o coace?

Lăsând aluatul să se dovedească la frigider este o modalitate de a încetini creșterea, astfel încât să-l poți coace când ești gata. … Lăsând-o la dospit peste noapte la frigider înseamnă că o poți introduce în cuptor a doua zi dimineață.

    Ar trebui să aduc aluatul la temperatura camerei înainte de coacere?

    Cu condiția ca aluatul tău să fie pe deplin dovedit, nu există niciun motiv să-l lași să ajungă la temperatura camerei și, de fapt, dacă îl lași să facă acest lucru ar putea duce la o dovadă excesivă.

    Starterul meu de aluat este prea umed?

    Da, un starter de aluat umed, cu condiția să fie activ, perfect de utilizat. Așteptați-vă să fie mai puțin acru, ceea ce poate (sau nu) îl preferați! De asemenea, va trebui să reduceți cantitatea de apă folosită în majoritatea rețetelor cu aluat – acest lucru este important!

    Ar trebui să adăugați mai multă făină în aluatul lipicios?

    Prăfuiți și suprafața pe care frământați pentru a nu se lipi aluatul de un loc. Cu toate acestea, nu trebuie să adăugați niciodată făină suplimentară în aluat după ce acesta a crescut. Nu numai că subminează în cele din urmă toată munca depusă până acum, ci excesul de făină adaugă mai mult gluten și întărește din nou aluatul.

    Vezi și   Cum faci o crustă bună pentru pâine cu aluat?

    Ar trebui aluatul să se lipească de cârligul de aluat?

    Când aluatul urcă pe cârlig, acesta este de obicei un indiciu că frământarea este completă. Un aluat lipicios va tinde să urce pe cârligul de aluat și chiar să urce peste gulerul cârligului de aluat. Aluatul care conține ouă tinde să fie mai lipicios și să urce mai ușor în cârlig.