De ce aburul face pâinea crustă?

De ce aburul face pâinea crustă?

Aburul ajută, de asemenea, la producerea unei cruste cu adevărat crocante. Când suprafața aluatului atinge 180 ° F, amidonul din crusta care se formează încet încep să absoarbă umiditatea. … Cu cat este mai multa umezeala la suprafata aluatului, cu atat gelul de amidon este mai abundent, iar eventuala crusta este mai crocanta si mai crapata.

    De ce este dură crusta de pe pâinea mea de casă?

    O crustă groasă și tare pe pâine este cauzată în principal de coacerea excesivă sau coacerea la o temperatură prea ridicată. … Dacă faceți diferite tipuri de pâine și acestea ies în mod constant cu cruste groase și tari de fiecare dată, ar putea fi necesar să vă modificați ușor rețeta, tehnica sau metoda de gătit.

      Este mai bine să folosiți ulei sau unt pentru pâine?

      Untul topit poate fi înlocuit cu uleiul. Veți obține aroma untului cu cea mai mare parte a efectului de frăgezire al uleiului. … Pâinea făcută cu ulei tind să se păstreze puțin mai mult decât pâinea făcută cu unt.

        Ce face adăugarea de ulei în pâine?

        În pâine, uleiul asigură o feliere mai bună. În plus, înmoaie produsele coapte și ajută la prelungirea termenului de valabilitate prin încetinirea retrogradării sau învechirii.

        Vezi și   O cutie de pâine păstrează pâinea proaspătă mai mult timp?

        Uleiul oprește aluatul să crească?

        Acest lucru poate împiedica aluatul să crească corect și va lăsa pâinile coapte cu un gust neplăcut. Nu folosiți un castron uns cu ulei: trebuie să lăsați aluatul să crească într-un castron care este ușor acoperit cu un ulei neutru, cum ar fi porumb sau canola. … De asemenea, unele rețete necesită dovada aluat într-un loc cald, ca deasupra frigiderului.

          Este mai bine să păstrezi pâinea la frigider?

          Nu ține niciodată pâinea la frigider. Moleculele de amidon din pâine se recristalizează foarte repede la temperaturi scăzute și fac ca pâinea să se învețe mult mai repede când este refrigerată. Pâinile cumpărate în magazin trebuie păstrate într-o pungă de plastic etanșă la temperatura camerei, mai degrabă decât în ​​frigider.

          Va face pâinea la frigider să dureze mai mult?

          Avantajul păstrării pâinii în frigider

          • Punerea pâinii în frigider înseamnă că nu se va mucegăi la fel de repede! Prin urmare, practic, dacă ai o pâine umedă care este obligată să crească mucegai, o poți pune la frigider ca să reziste mai mult, deși se va învechi mai repede.

          Unde este cel mai bun loc pentru a păstra pâinea?

          Încercați să păstrați pâinea într-o zonă răcoroasă și uscată din bucătărie. Dacă nu pe tejghea, atunci într-un dulap sau într-un sertar adânc.”

          Cum refrigerați pâinea?

          Pentru a economisi pâinea, astfel încât să rămână proaspătă mai mult timp, o puteți depozita într-o folie de plastic, o pungă de plastic reutilizabilă cu fermoar sau o cutie de pâine. Evitați depozitarea pâinii în locuri umede și aerisite, ceea ce poate grăbi formarea.