Cum repari pâinea umedă?

Cum repari pâinea umedă?

Repararea pâinii insuficient gătite

Este destul de simplu să salvați o pâine insuficient gătită și să creați o pâine decentă. Încălziți cuptorul la 350 F, întoarceți pâinea la cuptor și coaceți încă 10 până la 20 de minute. Acest lucru va funcționa chiar dacă pâinea s-a răcit, ceea ce este similar cu pâinea la coacere.

Cum să nu se lipească pâinea de mâini?

Puteți încerca oricând să vă acoperiți mâinile cu făină, dar asta nu pare să funcționeze întotdeauna. Încercați asta: puneți o cantitate mică de ulei în mâini și frecați-o peste tot, ca și cum ați aplica o loțiune de mâini. Acest lucru va împiedica aluatul să se lipească de tine și îl va păstra acolo unde îi este locul.

Ce se întâmplă dacă pui prea multă apă în aluatul de pâine?

Întotdeauna există un moment în care poți pune prea multă apă în care, oricât de tare ai face aluatul, pâinea nu își va păstra forma și se va aplatiza în timpul coacerii. … De asemenea, constat că dacă treci de punctul acestei hidratări optime vei ajunge de fapt cu o firimitură mai proastă și o pâine mai plată.

    Vezi și   Untul moale și untul topit sunt la fel?

    Cum crești rezistența aluatului?

    Modalități de a vă întări aluatul: Folosiți făină mai tare, amestecați mai mult, faceți mai multe pliuri în timpul fermentației în vrac, întindeți-vă pliurile puțin mai mult în timpul vrac etc. Există totuși o problemă cu toată această rezistență. Dacă tot ceea ce faci este să-ți faci aluatul cât mai puternic posibil, te vei confrunta cu o problemă serioasă.

    Poți întinde pâinea?

    Actul de a întinde aluatul de pâine în sus și peste dezvoltă în continuare glutenul aluatului, aducând o elasticitate crescută. Dar aceste seturi vă oferă și șansa de a egaliza temperatura aluatului.

    De unde știi când s-a făcut întinderea și plierea?

    Puteți uda mâinile după cum este necesar pentru a preveni lipirea prea mult al aluatul. Când toate cele patru cadrane ale aluatului au fost întinse și pliate, ați finalizat o rundă de întindere și pliuri. Cele mai multe rețete necesită trei sau patru runde de întindere și pliuri, repetate la fiecare 20 de minute sau cam asa ceva.

    Cum se fixează sub aluatul frământat?

    Frământați mai multă făină.

    Verificați dacă aluatul este lipicios la atingere. Dacă da, acesta este probabil aluat sub-frământat. Frământați în plus făină până când devine omogen și mătăsos la atingere și aluatul nu se mai lipește de mână. Lăsați să se odihnească și să crească într-un mediu cald umed.

    Cum va fi produsul finit dacă aluatul este sub-frământat?

    Aluatul sub-frământat nu se ridică la fel de mult în cuptor, rezultând o pâine cu aspect plat, cu o textură densă. De asemenea, se poate rupe atunci când încercați să tăiați felii. Această pâine este încă perfect comestibilă (și face un toast franțuzesc grozav!), așa că nu uitați să mai frământați puțin când vă faceți următoarea pâine.

    Vezi și   Ar trebui să puneți apă în cuptor când coaceți pâinea?

    Ce face aluatul elastic?

    Acest lucru este de așteptat; este rețeaua de gluten care ține un aluat împreună și îi conferă elasticitate și capacitatea de a se întinde. Combinați glutenul și apa și se va forma o rețea de fire de gluten lungi, neorganizate, înnodate. … Cu cât mai mult gluten, cu atât aluatul va fi mai elastic, mai elastic și mai tare.

      De ce este pâinea mea de casă prea uscată?

      Cea mai frecventă cauză a pâinii uscate și sfărâmicioase este aluatul uscat. Aluatul uscat poate fi cauzat de adăugarea de prea multă făină, de tipul de făină pe care îl utilizați sau chiar de climatul în care vă aflați. Mulți oameni adaugă făină suplimentară în timpul procesului de frământare și face ca pâinea lor să devină uscată.

      Ce se întâmplă dacă aluatul meu este prea uscat?

      Dacă aluatul este prea uscat, poate fi necesar să adăugați apă la rețetă. Încercați să adăugați una sau două lingurițe de apă în aluat și frământați-l. Dacă făina ta nu este prea veche, atunci poate vrei să încerci făină de calitate superioară.

      Poți rehidrata aluatul?

      Cred că dacă frământați partea uscată înapoi în aluat și stropiți cu puțină apă, apoi lăsați-o să revină la temperatura camerei, se va rehidrata și va fi bine.

      Cum rehidratezi faina pentru paine?

      Împărțiți greutatea apei la greutatea făinii și apoi înmulțiți rezultatul cu 100. De exemplu, o rețetă care conține 1 1/4 căni de apă (10 uncii) și 3 căni de făină universală (15 uncii) va au un nivel de hidratare de 67% (10/15 x 100 = 67), indicând o firimitură moderat aerisită.