Cum faci o pâine mai ușoară și mai aerisită?

Poți lăsa pâinea să crească prea mult?

Dacă lăsați aluatul să crească prea mult timp, gustul și textura pâinii finite au de suferit. Deoarece aluatul fermentează în timpul ambelor creșteri, dacă procesul durează prea mult timp, pâinea finită poate avea un gust acru, neplăcut. … Pâinile supra-rezistate au o textură gumoasă sau sfărâmicioasă.

    Cum obțin o crustă crocantă pe pâinea mea?

    Cea mai bună modalitate de a rumeni și crocantă crusta de jos a pâinii – precum și de a-i spori creșterea – este să o coaceți pe o piatră de pizza preîncălzită sau pe oțel de copt. Piatra sau oțelul, foarte fierbinți de la căldura cuptorului dvs., furnizează o zguduire din acea căldură pâinii, făcând-o să crească rapid.

    Cum previi ca pâinea să nu fie crustă?

    Pentru a preveni pâinea tare, asigurați-vă că aluatul este umed și moale, nu-l frământați prea mult sau sub- și nu îl lăsați să crească la frigider mai mult de o oră. Pentru a repara pâinea tare, o puteți găti la abur sau puneți peste ea un prosop umed după ce o scoateți din cuptor.

    Care este secretul pâinii moale?

    Adăugați zahăr pentru a înmuia pesmetul

    Zahărul oferă multe dintre proprietățile pe care le îndura pâinea moale. Este un frăgezitor natural și, important, reduce activitatea apei. Cu adăugarea de zahăr, pâinea va fi mai moale și se va menține moale mai mult timp. Pentru pâinea făcută rapid, zahărul este util și pentru a oferi hrană drojdiei.

    Vezi și   Poți lăsa pâinea să crească prea mult?

    Ce face adăugarea unui ou în aluatul de pâine?

    ouă. Ouăle adăugate în aluat ajută la creștere. Un aluat de pâine bogat în ou se va ridica foarte sus, deoarece ouăle sunt un agent de dospire (gândiți-vă la genoise sau la prăjitura cu mâncare de înger). De asemenea, grăsimile din gălbenuș ajută la fragezarea pesmetului și la ușurarea puțin textura.

    Ai nevoie de zahăr în pâine?

    Zaharul este higroscopic; asta înseamnă că atrage și reține umezeala. Fără zahăr, umezeala se evaporă din pâine în timpul coacerii, creând o pâine mai uscată. Cu cât tăiați mai mult zahăr dintr-o rețetă de pâine dulce cu drojdie, cu atât mai mult veți observa acest efect.

    De ce brutarii pun faina peste paine?

    Pudrarea blatului pâinii cu făină înainte de a le însemna va asigura un contrast maxim între făina albă și crusta închisă la cuptor. … În acest moment, aluatul este gata pentru ca dvs. să punctați și să coaceți.