Cum faci o crustă bună pentru pâine cu aluat?

Cum faci o crustă bună pentru pâine cu aluat?

Trucul preferat pentru a obține crusta perfectă acasă este să vă coaceți pâinea într-un cuptor olandez. Un cuptor olandez închis va prinde apa care se evaporă din aluat și o va transforma în abur sub capac. Aburul se agață de suprafața aluatului și menține întreaga pâine umedă.

De ce este pâinea mea densă și grea?

Aluatul sub fermentat este unul dintre principalele motive pentru o pâine densă și gumosă. Deoarece nu există suficientă activitate a drojdiei în aluat, nu va fi suficient gaz în aluat. Prin urmare, se va coace ca o pâine de aluat care va fi super dens. … Este foarte sub etanșat, foarte dens în partea de jos și prea greu.

    Pot folosi lapte în loc de apă în pâinea cu aluat?

    Se adaugă de obicei laptele în pâinea cu aluat? Laptele nu se adaugă de obicei în pâinea cu aluat, totuși, dacă vă place o pâine cu un gust bogat, cu o pesmet moale și moale, puteți lua în considerare să folosiți mai mult lapte în loc de apă în pâinea cu aluat.

    Vezi și   Poate aluatul crud să crească în stomac?

    Pot adăuga oțet în pâinea mea cu aluat?

    Unii adaugă oțet sau suc de lămâie, alții adaugă bere, iar alții folosesc diferite tipuri de făină, toate căutând acea aromă distinctivă care este prezentă într-o pâine bună cu aluat. … Totuși, dacă nu vrei să-l cumperi și nu vrei să aștepți ca al tău să dezvolte o aromă bună, poți încerca această rețetă de pornire rapidă.

      Ce face oțetul de mere la coacerea pâinii?

      Adăugarea de oțet reduce oxidarea făinii. Acest lucru va face ca pâinea să aibă un gust amar și mai puțin extensibil. Includerea oțetului în pâine va îmbunătăți textura și senzația pesmetului prin îmbunătățirea structurii pesmetului.

      Cum faci aluatul mai puțin gumos?

      O soluție simplă pentru pâinea cu aluat gumos este reducerea cantității de apă folosită în rețetă. Excesul de apă face mai greu pentru gluten să se întindă și să rețină gazele.

      Cum faci aluatul mai puțin mestecat?

      Pentru a crește gradul de mestecat al pâinii cu aluat, utilizați o făină mai bogată în proteine, de până la 14%. Pentru a reduce gradul de mestecat al pâinii cu aluat, utilizați o făină cu conținut scăzut de proteine, de până la 11%.

      De ce este pâinea mea puțin aluoasă?

      Cea mai frecventă cauză a pâinii aluoase este atunci când este insuficient gătită. Acest lucru se datorează probabil că nu a fost copt suficient de mult. Folosind o căldură prea mare a cuptorului, pâinea poate apărea coptă chiar dacă nu este. Asigurați-vă că utilizați o temperatură adecvată și că vă coaceți pâinea suficient de mult timp.

      De ce este pâinea mea aluoasă pe dinăuntru?

      Aerul care circulă în jurul pâinii permite aburului acumulat în interiorul pâinii să se evapore. Dacă pâinea este păstrată în tava ei de copt, va deveni umedă și va arăta și va avea un gust aluat. … Pentru a asigura temperatura corectă de fiecare dată când coaceți, folosiți întotdeauna un termometru de cuptor.

        Vezi și   De ce pâinea mea cu aluat nu este prea gătită?

        Este mai bine să frământați manual sau cu mașina?

        În timp ce frământarea manuală poate fi un proces îmbucurător, pentru această sarcină vă recomandăm să folosiți un mixer cu suport cu accesoriu pentru cârlig de aluat. Nu numai că este mai ușor – mixerul face toată munca – dar este mai probabil să obțineți rezultate bune dacă utilizați mixerul.