Ceai de Cimbru – Beneficii, Proprietati si Contraindicatii (2020)

Cimbrul este folosit în mâncare, ca și condiment, iar gustul său picant se îmbină foarte bine cu peștele, carnea și cartofii. Este foarte bun și în saramuri, ciorbe și supe, însă despre ce o să vorbim astăzi nu include niciun fel de preparat.

Ba mai mult, o să aducem în prin plan beneficiile ceaiului de cimbru, consumat încă din vremea Greciei Antice pentru proprietățile sale uimitoare asupra corpului.

Pe lângă uimitoarele sale caracteristici din domeniul culinar ca si condiment, cimbrul are o mulțime de atribute pe care le putem include cu ușurință în domeniul medical, având capacitatea de a da gust mâncării, dar și de a trata acneea și tensiunea arterială, oferind adevărate beneficii pentru sănătate.

Ceai de Cimbru Beneficii Si Proprietati

Cimbrul scade tensiunea arteriala

Ceaiul de cimbru micsoreaza tensiunea arterială

Pentru a noastră sănătate putem folosi ceai de cimbru, ce are o mulțime de proprietăți dintre care amintim: antifungice, antioxidante și antibiotice, ce se ocupă cu tratarea diverselor afecțiuni. În plus, reduce semnificativ tensiunea arterială conform unor studii, iar nutriționiștii recomandă persoanelor hipertensive să înlocuiască sarea din bucate cu cimbru deoarece, pe lângă faptul că îi oferă un gust mai bun, scade și pericolul infarctului.

În plus, îmbunătățește circulația sangvină prin stimularea creării globule roșii și asigură o mai bună oxigenare a sângelui. Acest ceai este, de asemenea, capabil de a scădea nivelul de colesterol din sânge pentru a păstra o inimă sănătoasă și longevivă.

Cimbrul atenueaza tusitul

Fortificând sistemul imunitar, beneficiile ceaiului de cimbru sunt resimțite și în ameliorarea și tratarea tusei. Din punct de vedere ingrediente este bine de știut că cimbrul este bogat în vitamina C, ce stimulează regenerarea celulelor noi și repară țesuturile și vasele de sânge deteriorate.

Uleiul de cimbru este folosit de mii de ani ca antitusiv, iar un ceai din același ingredient are aceleași rezultate. În cazul în care sunteți răcit sau vă confruntați cu o tuse seacă ce nu mai trece, un ceai de cimbru cald este cea mai bună soluție la care puteți apela.

Are funcții expectorante și elimină mucozitatea, stimulând procesul de vindecare al răcelii sau bronșitei.

Cimbrul intareste imunitatea

Ceai de cimbru - bun pentru imunitate

Imunitatea slăbită atrage boli, bacterii și infecții. Pentru a vă întări-o trebuie neapărat să beți ceai de cimbru deoarece conține vitamina A și C, vitamine ce susțin funcționarea normală a sistemului imunitar.

Vitamina C este cea mai de ajutor vitamină a sistemului imunitar, stimulând producția de globule albe care au rolul de a lupta împotriva agenților patogeni.

De asemenea, pe lângă cele două super-vitamine, cimbrul este o sursă uimitoare de fier, magneziu și fibre, eliminând orice fel de inflamație.

Are beneficii atât în interior, cât și la exterior, compresele cu ceai de cimbru ajutând la calmarea durerilor de cap.

Cimbrul este detoxifiant

Un ceai de cimbru are puternice proprietăți detoxifiante, fiind bogat în flavonoide. Mai este denumit și „elixirul tinereții” deoarece este folosit în lupta împotriva îmbătrânirii și ajută la regenerarea celulelor.

Cimbrul este o plantă ce conține o concentrație mare de antioxidanți naturali, enumerând aici luteina și zeaxantina., ce ajută la tratarea diferitelor afecțiuni. Se comportă asemenea unui scut împotriva radicalilor liberi ce provoacă moartea celulară.

Beneficiile ceaiului se revăd și asupra stresului oxidativ, eliminând efectele dăunătoare ale acestuia.

Ceai Cimbru – Cum Se Consuma?

Metoda de preparare a unui astfel de ceai este următoarea: se folosesc în primul rând 250 de mililitrii de apă  și o lingură mare de frunze de cimbru. În apa clocotită se adaugă lingura de cimbru și se lasă la infuzat cel puțin 10 minute. După ce au trecut cele 10 minute, ceaiul se strecoară printr-o sită cu găuri mici și se lasă la răcit puțin. Pentru calmarea unei afecțiuni precum tusea se recomandă a se bea cald, însă la fel de benefic este și rece, consumat ca atare pe timp de vară.

Se poate adăuga lămâie sau miere pentru a-l îndulci, fiind o băutură gustoasă și aromată.

Beneficiile Ceaiului De Cimbru – Intrebari Frecvente:

Ceai de cimbru - Consum

Ajuta ceaiul de cimbru pentru slabit?

Datorită proprietăților sale antioxidante, acest ceai este indicat pentru diferite afecțiuni precum si în dietele pentru slăbit deoarece grăbește procesul de pierdere a greutății. Are capacitatea de a dizolva grăsimea mai ales din zona abdominală și stimulează eliminarea retenției de apă prin transpirație datorită aromei sale picante.

Related Posts

De asemenea, consumat înainte de masă, oferă senzația de sațietate ceea ce înseamnă că o să mâncați mai puțin.

Ce contraindicatii are ceaiul de cimbru?

Nu se recomandă ceaiul de cimbru femeilor însărcinate sau pacienților cu boli cronice mai ales în cazul celor ce iau tratamente medicale.

În ambele cazuri, înainte de a-l administra trebuie consultat medicul de familie pentru a nu cauza anumite simptome neplăcute.

Se foloseste ceai de cimbru pentru a ameliora tusea?

Ceaiul de cimbru are proprietăți bronhodilatatoare, ceea ce înseamnă că este foarte benefic pentru ameliorarea unei afecțiuni precum tusea. Unele voci afirmă că ceaiul de cimbru poate să trateze afecțiuni chiar ca astmul și bronșita cronică.

Pe timp de iarnă este recomandat a se bea chiar și în scop preventiv deoarece luptă împotriva răcelii.

Ce efect are ceaiul de cimbru asupra colicilor?

Ceaiul de cimbru are efect calmant asupra colicilor, eliminând gazele. Inhibă fermentația alimentelor și are o acțiune anti-spastică asupra copilului. Se poate realiza și o combinație de tei, ghimbir și cimbru a caror preparare are efecte mai prompte și scapă bebelușul de eventualele dureri de burtică.

Acțiunea sa asupra unor afecțiuni precum colicii este datorată în mare parte abilității ceaiului de cimbru de a trata problemele digestive.

Acest ceai pentru bebeluși nu trebuie să fie concentrat deoarece poate să provoace efecte neplăcute.

Se poate bea ceai de cimbru pe perioada sarcinii?

Ceai de cimbru

Indiferent că vorbim despre tratamente pe bază de ingrediente naturale sau tratamente luate din farmacii, în timpul sarcinii medicul trebuie să fie anunțat înainte pentru a-și da acordul sau nu, iar consumul acestui ceai trebuie să se facă la prescrierea lui înainte de a-l bea orice femeie gravidă.

Astfel, medicul poate să recomande unei femei însărcinate să bea ceai de cimbru atunci când se confruntă cu o tuse uscată deoarece o ameliorează imediat și este un remediu natural sau pentru uz extern, fiind un foarte bun antibacterian și antiseptic, ce vă oferă sănătate în cele mai dorite momente.

Este ceaiul de cimbru un remediu naturist pentru hipertensiune?

Consumând ceai de cimbru regulat, pereții vaselor de sânge se vor relaxa, iar presiunea va scădea ceea ce înseamnă că nu se va instala hipertensiunea.

Combinat cu alte remedii pentru tratarea hipertensiunii, acest ceai grăbește procesul de tratare a acesteia.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap