Ce se întâmplă când frământați sub aluat?

Ce se întâmplă când frământați sub aluat?

Aluatul sub-frământat nu se ridică la fel de mult în cuptor, rezultând o pâine cu aspect plat, cu o textură densă. De asemenea, se poate rupe atunci când încercați să tăiați felii. Această pâine este încă perfect comestibilă (și face un toast franțuzesc grozav!), așa că nu uitați să mai frământați puțin când vă faceți următoarea pâine.

Frământarea aluatului îl face mai moale?

Framantarea manuala a aluatului de paine de baza dureaza aproximativ 10 minute pentru a forma glutenul adecvat. Adăugarea încet de făină în aluat pe măsură ce este frământat împiedică lipirea, dar nu adăugați prea mult. … Un aluat perfect frământat revine când este înțepat cu degetul și se va simți moale și mătăsos ca textură.

    Pâinea poate crește prea mult?

    Dacă lăsați aluatul să crească prea mult timp, gustul și textura pâinii finite au de suferit. Deoarece aluatul fermentează în timpul ambelor creșteri, dacă procesul durează prea mult timp, pâinea finită poate avea un gust acru, neplăcut. … Pâinile supra-rezistate au o textură gumoasă sau sfărâmicioasă.

      Cum faci paine umeda?

      Pentru a ajunge la pâine umedă, trebuie să vă asigurați că pâinea dvs. nu este supra-impermeabilizată, asigurați-vă că o hidratați suficient în timpul coacerii până când se formează o crustă groasă, din punct de vedere al ingredientelor, este recomandat să folosiți făină integrală, adăugați ingrediente speciale cu fructe pentru a vă oferi. Pune mai multă umiditate și lasă-l să se răcească complet înainte de…

      Puteți deschide cuptorul când coaceți pâinea?

      Trebuie doar să-l deschideți puțin, dar poate face minuni la calitatea pâinii. Deschiderea ușii în acest moment permite eliberarea aburului și ajută la crearea unei cruste aurii și crocante. Deci poate fi un lucru bun de făcut dacă doriți să coaceți acasă pâine de calitate profesională.

      Ar trebui să puneți o tavă cu apă în cuptor când coaceți pâinea?

      Aburul este vital în perioada de primăvară a cuptorului, astfel încât suprafața pâinii să rămână umedă și să se extindă ușor. Cu toate acestea, odată ce drojdia a murit și pâinea este întărită, umiditatea nu mai este prietenă cu pâinea ta. Prea multă umiditate în timpul coacerii poate duce la o crustă groasă, cauciucoasă.

      Este mai bine să coaceți pâinea cu ventilator?

      Cuptoarele cu convecție (ventilatoare) pot fi de fapt mai bune la coacerea pâinii, mai ales dacă coaceți mai multe pâini simultan. Deoarece căldura este mai consistentă și există un risc mai mic de apariție a punctelor calde sau reci, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la întoarcerea pâinilor sau la reglarea lor în orice moment.