Ce face ca pâinea de casă să fie mestecată?

Ce face ca pâinea de casă să fie mestecată?

Cel mai frecvent motiv pentru pâine mestecată este tipul de făină. Folosind făină care este grâu tare sau care este bogată în gluten poate face pâinea mestecată. O altă posibilitate este lipsa frământării și a lipirii. Aceste erori duc la o lipsă de gaz în aluat, făcând pâinea densă și mestecată.

Poți mânca pâine densă?

Dacă este copt complet, va fi sigur chiar dacă este puțin dens sau prea aerisit. Cel mai bun mod de a afla dacă o pâine este complet coptă este măsurarea temperaturii interne.

Care este textura pâinii supra-fermetate?

Overproofed — ultimul — nu a primit niciun arc de cuptor, deci este destul de plat și puteți vedea că toate bulele mai mari s-au prăbușit, lăsând doar pe cele mai mici. Textura este încă aerisită și, în ciuda planeității, este la fel de delicioasă ca cea cu dovada potrivită, chiar dacă nu la fel de instagramabilă.

Ce se întâmplă dacă lași pâinea să crească prea mult?

Dacă lăsați aluatul să crească prea mult timp, gustul și textura pâinii finite au de suferit. Deoarece aluatul fermentează în timpul ambelor creșteri, dacă procesul durează prea mult timp, pâinea finită poate avea un gust acru, neplăcut. … Pâinile supra-rezistate au o textură gumoasă sau sfărâmicioasă.

    Poți remodela pâinea după dovadă?

    Vestea bună: am găsit o modalitate ușoară de a salva aluatul supraizolat. Pur și simplu împingeți-l ușor, remodelați-l și lăsați-l să se dovedească din nou pentru perioada de timp recomandată.

    Este aluatul suprafermentat sigur de mâncat?

    Sunt șanse ca aluatul să aibă un gust puțin ciudat după coacere – exagerat de „drojdie” sau „asemănător berii”, cu unele arome „dezactivate”. Nu va fi complet necomestibil, dar probabil că nu va avea un gust grozav.

    Cum repari aluatul prea lipicios?

    Dacă aluatul tău este atât de lipicios încât se lipește de tot, trebuie să adaugi puțină făină. Pe măsură ce îl frământați, asigurați-vă că mâinile și suprafața de lucru sunt acoperite cu un pud ușor de făină și adăugați câteva lingurițe de făină odată. Acest lucru va scăpa de lipiciitate.

    Cum să nu se lipească aluatul de pâine?

    Încercați asta: puneți o cantitate mică de ulei în mâini și frecați-o peste tot, ca și cum ați aplica o loțiune de mâini. Acest lucru va împiedica aluatul să se lipească de tine și îl va păstra acolo unde îi este locul.