Ce face adăugarea de unt în aluatul de pâine?

Ce face adăugarea de unt în aluatul de pâine?

Pe măsură ce aluatul este copt, untul se topește și creează abur, prinzându-l în aluat și creând pungi de aer. Odată ce aluatul s-a răcit, aceste pungi de aer devin straturi delicate de aluat decojit. Până acum, ți-ai dat seama că untul adaugă mai mult decât aromă – dezvoltă textură.

Ar trebui să adaug unt în aluatul meu de pâine?

Adăugarea de unt (nesărat) sau ulei (măsline sau vegetal) în cantități mici la pâine are ca rezultat o creștere mai mare, o crustă mai crocantă și o durată de valabilitate mai lungă. Când se adaugă grăsime în cantități mari, cum ar fi pentru brioșă, rezultă o textură mai moale și mai puțin volum.

Câtă grăsime adaug în aluatul de pâine?

Câtă grăsime ar trebui să adăugați în aluatul de pâine? Pentru o rețetă de pâine care folosește 500 g de făină, ar trebui să adăugați 30-40 g de grăsime la ingrediente pentru a crea o textură moale. Dacă sunteți în căutarea unei cruste mai crocante, păstrând totuși o firimitură mai moale, 20 g de grăsime vă vor ajuta să obțineți acest rezultat.

Ce se întâmplă dacă pun prea mult unt în aluat?

Deci, să presupunem că ați introdus din greșeală dublul cantității de unt. Pur și simplu dublați toate celelalte ingrediente și amestecați-le în aluat. Acum ai proporțiile potrivite și mai multe prăjituri.

Vezi și   Cum repari pâinea umedă?

Este în regulă să folosești unt topit în loc de înmuiat?

Adăugarea de unt topit în loc de untul înmuiat tradițional va avea ca rezultat o prăjitură mai mestecată. Untul înmuiat în aluat de prăjituri vă va oferi o prăjitură mai asemănătoare prăjiturii. Folosirea untului topit în prăjituri pentru a înlocui uleiurile vă va oferi un tort mai ferm, cu o structură mai strânsă.

Adăugarea mai multor unt face pâinea mai moale?

Adăugarea de grăsimi precum uleiul sau untul la pâine o va face umedă? Răspunsul scurt este nu. Unul dintre modurile în care oamenii spun că vă poate ajuta să obțineți o pâine umedă este prin adăugarea de grăsimi la amestec. Grăsimile, după cum știți, nu se evaporă în același ritm ca apa.

Untul crește drojdia?

Totuși, dacă se adaugă cantități mici de grăsime (puțin ulei vegetal sau unt topit) după amestecarea aluatului și chiar înainte de frământare, grăsimile cresc capacitatea de reținere a gazelor a aluatului de drojdie și volumul pâinii va crește. Aflați mai multe despre grăsimile din coacere.

Ce se întâmplă dacă nu pui unt în pâine?

Fără grăsime înseamnă că nimic nu va încetini formarea firelor de gluten. Acest lucru are ca rezultat o pâine care este crustă la exterior și destul de mestecată la interior. Pe de altă parte, brioșa este o pâine care conține grăsime în aluat. Acest lucru îi conferă o textură mai moale și mai fragedă.