Ce este retardarea la rece?

Ce este retardarea la rece?

Mai simplu spus, întârzierea aluatului este procesul de încetinire a creșterii finale în procesul de preparare a pâinii. Acest lucru se face cu ușurință prin fermentarea pâinii peste noapte în frigider, deoarece frigul încetinește creșterea. Are beneficiile sale, inclusiv adăugarea de aromă și vă permite să coaceți pâinea mai târziu.

Cum arată aluatul sub fermentat?

Îți poți da seama dacă pâinea ta este sub fermentată, făcând și adâncit în aluat aproximativ o jumătate de inch adâncime. Aluatul se întoarce rapid înapoi până la capăt, sau aproape tot drumul este încă insuficient impermeabil. Faceți acest lucru de mai multe ori, pentru ca aluatul dvs. se va dovedi.

Ce este aluatul overproofed?

Supra-fermecarea are loc atunci când aluatul s-a lăsat prea mult timp și bulele de aer au apărut. Vei ști că aluatul tău este suprarezistat dacă, atunci când este înțepat, nu se întoarce niciodată înapoi. Pentru a salva aluatul supra-legat, apăsați pe aluat pentru a elimina gazul, apoi remodelați și refaceți.

Cât timp ar trebui să-mi dovesc aluatul?

După frământare, modelați pâinea, acoperiți-o și lăsați-o la dospit timp de 4-24 de ore, în funcție de starterul de aluat specific și de temperatura ambiantă. Puteți manipula aciditatea pâinii cu un timp de creștere mai lung. Un timp de creștere de 24 de ore va produce mult mai multă pâine acru decât un timp de creștere de 4 ore.

Vezi și   Este aluatul curat?

Cât timp este prea lung pentru a dova aluatul?

Dacă doriți să lăsați aluatul să se dovedească mai mult timp, încercați să-l fermentați în vrac într-un loc mai răcoros, dar nu lăsați-l să dureze mai mult de trei ore, altfel structura și aroma pot fi compromise. Pentru pâinea calului de muncă, o dovadă în vrac de aproximativ două ore ne oferă echilibrul optim de aromă și textură.

Cum repar aluatul care curge?

Dacă aveți probleme în curs de desfășurare cu un starter cu aluat curgător, adăugarea de făină integrală, cum ar fi secară sau grâu integral, poate fi o soluție bună. Ai putea folosi un amestec (de exemplu, 50% pâine și 50% secară) sau ai putea doar hrăni cu făină de secară pentru câteva zile pentru a vedea dacă face o diferență.

Cum opresc fermentarea cu aluat?

#1 – Folosiți un raport mai mic de starter și făină

Când coaceți pâine, în esență, doar hrăniți starterul dvs. uriaș. Cu cât mai multă mâncare, cu atât va dura mai mult. Dar din punct de vedere tehnic: dacă știți că doriți să faceți un timp de probă foarte lung (mai mult de 12 ore), puteți reduce rata de pornire.

De ce vorbesc bătrânii singuri?

Uneori, o persoană în vârstă poate începe să vorbească singur ca o modalitate de a face față durerii după o pierdere – de exemplu, cea a unui partener. În aceste cazuri, ei nu vorbesc cu adevărat singuri; în schimb, încearcă să păstreze obiceiul de a vorbi cu persoana iubită pe care au pierdut-o.

De ce fac un far când mă trezesc din șezut?

Cu cât alimentele stau mai mult în organism, cu atât se acumulează mai multe bacterii producătoare de gaze, provocând disconfort abdominal. De asemenea, produceți mai mult gaz pe măsură ce îmbătrâniți din cauza încetinirii metabolismului și a încetinirii mișcării alimentelor prin colon. Da, chiar și tractul intestinal încetinește în mod natural în timp.