Ce ar trebui să mănânc după peritonită?

Ce ar trebui să mănânc după peritonită?

Mănâncă alimente bogate în vitamine B și calciu, cum ar fi migdale, fasole, cereale integrale (dacă nu există alergii), legume cu frunze verzi închise (spanac și varză) și legume de mare. Evitați alimentele rafinate, cum ar fi pâinea albă, pastele și mai ales zahărul. Utilizați uleiuri sănătoase în alimente, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul vegetal.

Ce este peritonita secundară?

Peritonita bacteriană secundară descrie infecțiile peritoneale secundare leziunilor intraabdominale, cum ar fi perforarea vâscoasei goale, necroza intestinală, peritonita nebacteriană sau procesele infecțioase penetrante.

De ce se numește peritonită bacteriană spontană?

Termenul de peritonită bacteriană spontană (SBP) a fost inventat de Harold Conn la începutul anilor 1970 pentru a descrie infecția lichidului ascitic în absența oricărei surse de infecție intra-abdominală tratabilă chirurgical.

Este peritonita contagioasă la om?

Foarte simplu, răspunsul este nu. FIP provine din infecția cu coronavirus enteric al pisicilor, dar FIP nu este contagioasă. ASA CUM POATE NU FI CONTAGIOASA O BOALA INFECTIOASA? O boală contagioasă se răspândește de la animal la animal sau de la persoană la persoană.

Care este diferența dintre apendicită și peritonită?

Peritonită. Dacă apendicele îți sparge, mucoasa abdomenului (peritoneul) se va infecta cu bacterii. Aceasta se numește peritonită. De asemenea, vă poate afecta organele interne.