Ce alimente ar trebui limitate într-o dietă post gastrectomie, dacă nu este tolerată de grupul de pacienți cu opțiuni de răspuns?

Include proteine ​​la fiecare masă. Sursele bune de proteine ​​includ ouăle, carnea, carnea de pasăre, peștele, nucile, laptele, iaurtul, brânza de vaci, brânza, untul de arahide și tofu. Evitați alimentele picante și piperate imediat după operație. Evitați alimentele grase și zaharoase dacă provoacă disconfort.

La fel, Puteți mânca după gastrectomie?

Până când puteți mânca și bea în mod normal, hrana va fi administrată direct într-o venă (intravenos) sau printr-un tub introdus prin burtă în intestin. Majoritatea oamenilor pot începe să aibă o dietă ușoară la aproximativ o săptămână după o gastrectomie. După operație, va trebui să luați obișnuit analgezice până vă veți recupera.

În mod similar, Ce alimente să eviți dacă ai sindromul de dumping?

Evitați zaharurile simple, cum ar fi dulciurile, bomboanele, sifonul, prăjiturile și prăjiturile. Evitați alimentele foarte calde sau foarte reci. Acestea pot declanșa simptomele sindromului de dumping. Nu beți lichide în timpul mesei.

Cuprins

Întrebări frecvente:

Ce poți mânca fără stomac?

Mâncați o varietate de alimente, inclusiv fructe, legume, cereale integrale, alimente bogate în proteine ​​și lactate, care asigură un echilibru bun pentru fiecare masă. Încearcă să nu stai mai mult de 2 sau 3 ore fără să mănânci. Purtați gustări sănătoase, astfel încât să puteți mânca ici și colo.

Ce metodă ar îmbunătăți cel mai probabil acceptarea de către pacient a piureurilor într-o dietă pentru disfagie?

Ce metodă ar îmbunătăți cel mai probabil acceptarea de către un pacient a piureurilor într-o dietă cu disfagie? Răspunsul scurt este mâncăruri în piure gătite cu gust.

Ce este dieta postoperatorie?

După dieta lichidă, corpul ar trebui să fie pregătit pentru amestecuri sau piure. În această etapă, puteți mânca carne slabă, legume și fructe atâta timp cât sunt sub formă lichidă. Cu toate acestea, ar trebui să evitați fructele sau legumele crude. Fructele și legumele conservate sau gătite care sunt făcute în piure sunt acceptabile.

Ce fruct este bun după operație?

Fructele cu antioxidanți includ:

  • struguri.
  • Rodie.
  • Afine.
  • Zmeură.
  • Căpșuni.
  • Bace Goji.
  • Mure.

Ce ar trebui să mănânci imediat după operație?

Dietă

  • Bea cantități mici de lichide limpezi, cum ar fi apă, sifon sau sucul de mere.
  • Astăzi, evită alimentele care sunt dulce, picant sau greu de digerat.
  • Mâncați mai multe alimente pe care corpul dumneavoastră le poate tolera.
  • Dacă vă simțiți greață, nu mâncați și nu beți nimic timp de o oră și apoi încercați să beți limpezi. lichide.

Unde se duce mâncarea după gastrectomie?

O gastrectomie este o operație majoră, așa că recuperarea poate dura mult timp. De obicei, veți rămâne în spital timp de 1 sau 2 săptămâni după procedură, unde puteți primi nutriție direct într-o venă până când puteți mânca și bea din nou. În cele din urmă, veți putea digera majoritatea alimentelor și lichidelor.

Vezi și   Care ar trebui să fie dieta pentru diabetici?

Care sunt complicațiile gastrectomiei?

Complicațiile posibile ale unei gastrectomie includ:

  • infecția plăgii.
  • scurgerea dintr-o îmbinare făcută în timpul intervenției chirurgicale.
  • strictură – în cazul în care acidul din stomac se scurge în esofag și provoacă cicatrici, ceea ce duce la îngustarea și restrângerea esofagului în timp.
  • infectie toracică.
  • sângerare internă.
  • blocarea intestinului subțire.

Cum digerați mâncarea fără stomac?

Dar organismul este capabil să ocolească funcția principală a stomacului de a stoca și descompune alimentele pentru a trece treptat în intestine. În absența unui stomac, alimentul consumat în cantități mici se poate muta direct din esofag în intestinul subțire.

Ce dietă este cea mai bună pentru sindromul de dumping?

Recomandări de bază pentru a evita sindromul de dumping

Încercați să mâncați 6-8 mese mici sau gustări pe parcursul zilei în loc de 3 mese mari. Mâncați mai încet și mestecați bine mâncarea. Mănâncă o sursă de proteine ​​la fiecare masă. Carnea de pasăre, carnea roșie, peștele, ouăle, tofu, nucile, laptele, iaurtul, brânza și untul de arahide sunt alegeri bune.

Ce alimente ajută la sindromul de dumping?

Cum să mănânci.

  • Mănâncă cinci sau șase mese mici sau gustări pe zi.
  • Păstrează porții mici, cum ar fi 1 uncie de carne sau 1/4 de cană de legume.
  • Tăiați mâncarea în bucăți foarte mici.
  • Combină proteine ​​sau grăsimi împreună cu fructe sau amidon.
  • Nu mai mâncați când începeți să vă simțiți sătul.
  • Bea lichide la 30 până la 45 de minute după masă.

Cum preveniți sindromul de dumping după gastrectomie?

În general, puteți ajuta la prevenirea sindromului de dumping schimbându-vă dieta după o intervenție chirurgicală. Schimbările ar putea include consumul de mese mai mici și limitarea alimentelor bogate în zahăr. În cazurile mai grave de sindrom de dumping, este posibil să aveți nevoie de medicamente sau de intervenții chirurgicale.

Vezi și   Cum pot să-mi scad colesterolul în 30 de zile?

Ce funcții se pierd la pacientul care are o gastrectomie totală?

Tranzitul alimentar anormal, aportul alimentar perturbat, digestia și absorbția anormale, homeostazia perturbată a proteinelor și a aminoacizilor, deficiențe de macro și microelemente și vitamine, precum și secreție hormonală afectată și funcții afectate ale axei gastric-hipotalamico-hipofizare (GHPA) sunt cele mai importante …

Ce este post gastrectomie?

Dacă valva pilorică situată între stomac și prima parte a intestinului subțire (duoden) este îndepărtată, stomacul nu poate reține alimentele suficient de mult pentru a avea loc digestia parțială. Alimentele călătoresc apoi prea repede în intestinul subțire producând o afecțiune cunoscută sub numele de sindrom post-gastrectomie.

Care sunt problemele de nutriție frecvente întâlnite la pacienții care au Gastrectomii?

Boala osoasa apare la 15%-30% dintre pacienti dupa TG. Au fost propuse ca cauze un aport alimentar slab, absorbția redusă a vitaminei D din cauza malabsorbției grăsimilor, absorbția deficitară a calciului din cauza formării de săpun de calciu cu steatoree și bypass-ul duodenului. Sindromul de dumping este extrem de rar după TG.