Cauzele glaucomului

Cauzele glaucomului

Cele mai multe cazuri sunt cauzate de o creștere a presiunii în ochi atunci când lichidul nu poate să se scurgă corespunzător. Această creștere a presiunii afectează apoi nervul care conectează ochiul de creier (nervul optic).

Cine prezintă risc crescut de glaucom?

Persoanele cu antecedente familiale de glaucom, afro-americanii cu vârsta peste 40 de ani și hispanicii cu vârsta peste 60 de ani au un risc crescut de a dezvolta glaucom. Alți factori de risc includ corneea mai subțire, inflamația cronică a ochilor și administrarea de medicamente care cresc presiunea în ochi.

Ce cauzează creșterea presiunii oculare?

Cauza presiunii oculare crescute, cunoscută sub numele de hipertensiune oculară, este un dezechilibru în producerea și drenarea umorii apoase, lichidul din interiorul ochiului. Presiunea crește pe măsură ce ochiul creează lichid nou, iar canalele care drenează în mod normal umoarea apoasă devin obstrucționate sau deteriorate.

Ce vitamine sunt bune pentru glaucom?

Suplimentele de vitamine care au fost considerate a avea un efect asupra glaucomului includ B1, B3, B12, C, A și E.

Ce alimente ajută la presiunea ochilor?

S-a demonstrat că anumite fructe și legume cu conținut mai mare de vitamina A și C reduc și riscul de glaucom. Unele dintre cele mai utile fructe și legume pentru o vedere sănătoasă sunt: ​​gulii, varză, varză, spanac, varză de Bruxelles, țelină, morcovi, piersici, ridichi, fasole verde și sfeclă.