Cât din starter ar trebui să folosesc pentru o pâine cu aluat?

Cât din starter ar trebui să folosesc pentru o pâine cu aluat?

Pe măsură ce acumulați suficient starter pentru rețeta dvs., asigurați-vă că păstrați întotdeauna puțin în plus, doar ¼-½ cană este suficient. Ce faci cu acest starter suplimentar? Dacă coaceți rar, păstrați starterul suplimentar în frigider și hrăniți-l o dată pe săptămână. Citiți instrucțiunile noastre despre Hrănirea de întreținere pentru Starter cu aluat.

De ce este aluatul meu lipicios după fermentare?

Aluatul tău este probabil lipicios, deoarece există o dezvoltare insuficientă a glutenului. Pe măsură ce glutenul se dezvoltă, aluatul devine mai puțin lipicios și mai ușor de gestionat. Aluatul conține în general mai multă apă, ceea ce face ca glutenul să se agațe mai mult de orice.

De câte ori ar trebui să întind și să pliez aluat?

Întindeți și pliați aluatul de patru ori, la fiecare 20-30 de minute, acoperind între manipulare. Lăsați fermentația în vrac să continue până când aluatul este umflat, clocotiș și aproximativ dublat.

De câte ori ar trebui să întindeți și să îndoiți aluatul?

Cele mai multe rețete necesită trei sau patru runde de întindere și pliuri, repetate la fiecare 20 de minute sau cam asa ceva. Până la ultima rundă, aluatul ar trebui să-și păstreze forma și să nu se simtă la fel de lipicios ca la început. Poate avea si bule mici la suprafata in functie de reteta.

Vezi și   Cât de mult îmi hrănesc starterul cu aluat în fiecare zi?

Poți lăsa aluatul să se dovedească peste noapte?

Puneți aluatul, cu cusătura în sus, în vas. Acoperiți vasul cu capac, puneți-l la frigider și lăsați-l peste noapte. Folosirea frigiderului reduce temperatura aluatului, permițându-i să se dovedească mai lent și mai lung, ceea ce permite o mai mare dezvoltare a aromei în aluat și crește digerabilitatea acestuia.

Ar trebui să lăsați aluatul să ajungă la temperatura camerei înainte de coacere?

Pentru a le dova, lăsați-le să stea, acoperite, la temperatura camerei timp de până la 3-4 ore, sau lăsați-le puțin la temperatura camerei și apoi lăsați-le la frigider pentru 12-15 ore. Sau puteți accelera procesul utilizând o cutie de dovadă, un frigider cald sau un cuptor ușor încălzit pentru a accelera lucrurile.

Poți lăsa aluatul să crească peste noapte?

Dacă doriți o pâine cu aluat extra-acrișor, acoperiți-o și lăsați-o imediat la frigider. Aluatul va crește încet peste noapte sau până la 24 de ore. … Daca preferi o paine mai usor aromata, lasa aluatul sa creasca in brotform sau bol la temperatura camerei, acoperit cu folie de plastic pentru a nu se usuca.

    De unde știu dacă pâinea mea cu aluat are supraimpermeabilizare sau insuficientă?

    Pesmetul este gumos și poate fi gătit pe alocuri din cauza densității. Acesta este cel mai comun tip de firimituri pe care îl fac începătorii (inclusiv eu). Overproofed — ultimul — nu a primit niciun arc de cuptor, deci este destul de plat și puteți vedea că toate bulele mai mari s-au prăbușit, lăsând doar pe cele mai mici.