Ar trebui să-mi hrănesc starterul cu aluat dacă nu a crescut?

Ar trebui să-mi hrănesc starterul cu aluat dacă nu a crescut?

Începătorul tău de aluat ar trebui să crească previzibil și în programul obișnuit de hrănire. Dacă starterul abia crește între hrăniri sau durează o perioadă semnificativ lungă până la vârf folosind un raport de hrănire ridicat (1:1:1), cel mai probabil nu este suficient de puternic pentru a dospi în mod natural pâinea.

Ar trebui ca starterul meu de aluat să crească în fiecare zi?

Odată ce vedeți semne previzibile de fermentație (creștere, bule, o transformare a aromei de la dulce la acru etc.) în fiecare zi, ar trebui să fie suficient de puternic pentru coacere.

Pot să-mi las starterul afară peste noapte?

Un starter de aluat poate fi ținut fie la temperatura camerei, fie la frigider. … Un starter depozitat în frigider va necesita hrănire doar o dată pe săptămână pentru a-l menține. Dacă folosiți starterul de aluat în fiecare zi, păstrați-l la temperatura camerei.

    De ce crește atât de repede starterul meu de aluat?

    Aluatul tău crește prea repede pentru că fie are prea multă drojdie în el, fie este prea cald. Drojdia produce gaz pentru a crește aluatul, așa că prea multă va provoca o creștere foarte rapidă. Temperaturile calde fac ca drojdia să lucreze mai repede pentru a produce mai mult gaz. O dovadă mai rece cu mai puțină drojdie este cea mai bună.

    Vezi și   Cât de mult îmi hrănesc starterul cu aluat în fiecare zi?

    Cum arată aluatul suprarezistat?

    Dacă: aluatul iese din nou repede – asta înseamnă că este insuficient. Aluatul rămâne acolo unde este – Aceasta înseamnă că este supra-rezistat. Aluatul iese din nou încet și lasă o ușoară adâncitură – Perfect, aluatul tău este gata!

    Pot salva aluatul supraimpermeabil?

    Vestea bună: am găsit o modalitate ușoară de a salva aluatul supraizolat. Pur și simplu împingeți-l ușor, remodelați-l și lăsați-l să se dovedească din nou pentru perioada de timp recomandată. În bucătăria de testare, acești pași au dus la o pâine pe care degustătorii au găsit-o acceptabilă atât ca textură, cât și ca aromă.

    Este aluatul meu Underproofed?

    Bulele „mai mici” care cuprind cea mai mare parte a pâinii sunt încă vizibile, făcând-o aerisită, ușoară și foarte plăcută de mâncat. Underproofed — în mijloc — este caracterizat de firimituri super-dens între găurile mari. Pesmetul este gumos și poate fi gătit pe alocuri din cauza densității.

    Ce se întâmplă dacă nu întindeți și pliați aluatul?

    Ce este asta? Întinderea și plierea ajută la activarea glutenului din făina de grâu, făcându-l mai ușor de lucrat și modelat. Dacă omiteți întinderea și plierea, sunt șanse să ajungeți cu un aluat umed care nu își păstrează forma înainte sau în timpul coacerii.

    Poți frământa peste aluat?

    Aluatul suprasolicitat se poate întâmpla atunci când utilizați un mixer cu suport. Aluatul se va simți „strâns” și dur, deoarece moleculele de gluten s-au deteriorat, ceea ce înseamnă că nu se va întinde, ci doar se va rupe, atunci când încercați să îl trageți sau să-l rulați. … Aluatul peste frământat nu poate fi reparat și va avea ca rezultat o pâine tare ca piatra, așa că aveți grijă cu această greșeală.

      Vezi și   Cât timp poți lăsa starterul de aluat în frigider?

      Care este testul geamului pentru aluat?

      Termenul de test de geam este folosit pentru a descrie starea aluatului atunci când a fost frământat/îndoit suficient și are o rețea puternică de gluten. Pentru a vedea dacă un aluat trece testul geamului, ridicați ușor o bucată de la suprafață și întindeți-o între două degete.