Ar trebui să frământați pâinea cu aluat?

Ar trebui să frământați pâinea cu aluat?

Frământarea este necesară doar pentru a economisi timp, deoarece firele de gluten se dezvoltă în mod natural, având timp de câteva ore pentru a face acest lucru. Și apoi, pe de altă parte, dând aluatul în acel moment, ajungi să obții o pâine mult mai gustoasă.

De ce este aluatul meu atât de tare?

Simt că, de cele mai multe ori, problema este subhidratată, ceea ce înseamnă că nu ai pus suficientă apă în aluat. Dacă aluatul tău este prea tare, înseamnă că este rezistent la aruncarea în aer de drojdie. DOGU: Dacă hidratarea ta este scăzută, crește-o.

De ce doviți aluatul în frigider?

Lăsând aluatul să se dovedească la frigider este o modalitate de a încetini creșterea, astfel încât să-l poți coace când ești gata. Pâinea cu aluat poate fi consumatoare de timp și poate fi dificil să o potriviți într-o singură zi.

Ce se întâmplă dacă aluatul este suprarezistat?

Un aluat suprarezistat nu se va extinde prea mult în timpul coacerii și nici unul subizolat. Aluatul supraizolat se prăbușește din cauza unei structuri de gluten slăbite și a producției excesive de gaze, în timp ce aluaturile subprotejate nu au încă suficientă producție de dioxid de carbon pentru a extinde aluatul în mod semnificativ.

Vezi și   Poți îngheța laptele?

Pot lăsa aluatul afară peste noapte?

Aluatul de pâine poate fi lăsat la dospit peste noapte dacă este păstrat la frigider. Păstrarea aluatului la frigider poate încetini creșterea timp de 8-48 de ore sau mai mult, în funcție de aluat. O parte din aluat poate fi lăsată la temperatura camerei peste noapte, dar acest lucru duce adesea la suprafermentare.

De ce nu este acra pâinea mea cu aluat?

Hrănirea starterului mai des îi conferă o aromă mai blândă. Cu cât starterul de aluat rămâne mai mult timp fără mâncare, cu atât se dezvoltă mai mult acid acetic și/sau nașchi. Și asta creează o aromă mai acidă. Încercați să treceți la o rutină de hrănire mai redusă pentru a oferi starterului o aromă mai acrișoară.

Îmi pot crește aluatul la frigider?

Da, pâinea cu aluat va crește în frigider, dar nu va crește la fel de repede ca pâinea care conține drojdie de brutărie din comerț. În timp ce pâinea cu drojdie are tendința de a se dovedi excesiv dacă este lăsată la frigider peste noapte, de obicei puteți lăsa pâinea cu aluat în frigider până la 24 de ore, fără riscul ca aceasta să se dezvolte.

Poti dova aluatul la temperatura camerei?

Pentru a le dova, lăsați-le să stea, acoperite, la temperatura camerei timp de până la 3-4 ore, sau lăsați-le puțin la temperatura camerei și apoi lăsați-le la frigider pentru 12-15 ore. Sau puteți accelera procesul utilizând o cutie de dovadă, un frigider cald sau un cuptor ușor încălzit pentru a accelera lucrurile.